Συνταγές

Υγιεινό παγωτό μπανάνα-κακάο

Υλικά για 2 μερίδες

  • 2 ώριμες μπανάνες
  • Λίγο γάλα -αν χρειαστεί
  • 2 κ.σ. κακάο σε σκόνη
  • 1/4 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι

Οδηγίες

  1. Ξεφλουδίζω και κόβω τις μπανάνες σε μέτρια κομμάτια και τις βάζω στην κατάψυξη μέσα σε μία σακούλα που κλείνει αεροστεγώς. Οι μπανάνες θα πρέπει να είναι ώριμες, τόσο ώστε να έχει αρχίσει η φλούδα να παίρνει καφέ χρώμα. Αν είναι πράσινες ή κίτρινες τις αφήνω λίγες ημέρες να ωριμάσουν.
  2. Μετά από μισή ώρα στην κατάψυξη, βγάζω τις μπανάνες και τις αλέθω σε ένα μπλέντερ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Ανάλογα με το μπλέντερ, μπορεί να χρειαστεί να προσθέσω λίγο γάλα για να πετύχω κρεμώδη υφή (πρόσθεσε το πολύ 4 κ.σ. γάλα για να μη γίνει "νερουλό" το παγωτό). 
  3. Το παγωτό μου είναι έτοιμο, ή αν θέλω να γίνει λίγο πιο σφιχτό το βάζω για 30 λεπτά ακόμα στην κατάψυξη.
  4. Αν θέλω μπορώ να καταψύξω αρκετές μπανάνες για να μπορώ να φτιάξω παγωτό όποτε θέλω.

Υγιεινό παγωτό στη στιγμή, μία πολύ καλή ιδέα για γλυκό για τα παιδιά.

Διατροφική ανάλυση ανά μερίδα

  • Ενέργεια 123 kcal
  • Πρωτεΐνες 2,8 g
  • Υδατάνθρακες 31,5 g
  • Φυτικές ίνες 5,7 g
  • Σάκχαρα 14,6 g
  • Λιπαρά 1,5 g
  • Κορεσμένα 0,8 g
  • Πολυακόρεστα 0,1 g
  • Μονοακόρεστα 0,4g

© 2019 Pinelopi Douvogianni. All Rights Reserved. Powered by NGSOL