Ζεστή Σαλάτα με Ψητή Κολοκύθα & Σπανάκι

Αναζητάτε έναν τρόπο να συνδυάσετε τη γεύση και τη θρέψη με τα φθινοπωρινά προϊόντα; Αυτή η ζεστή σαλάτα είναι η ιδανική επιλογή! Με πρωταγωνίστρια την αγαπημένη μας κολοκύθα, το πιάτο αυτό είναι γεμάτο γεύσεις, χρώματα και θρεπτικά συστατικά. Ιδανικό για το μεσημεριανό ή το βραδινό σας τραπέζι, θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους.

 

Υλικά

Για τη σαλάτα:

  • 400 γρ. κολοκύθα (κομμένη σε κυβάκια)
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. μέλι (προαιρετικά)
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 1 κ.γ. δενδρολίβανο ή θυμάρι
  • Αλάτι & πιπέρι
  • 2 φλ. φρέσκο σπανάκι
  • 1/2 κόκκινο κρεμμύδι (κομμένο σε λεπτές φέτες)
  • 1/4 φλ. καρύδια ή φουντούκια (ελαφρώς καβουρδισμένα)
  • 50 γρ. φέτα (θρυμματισμένη)
  • 1/4 φλ. ρόδι (προαιρετικά)

 

Για τη σάλτσα:

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. βαλσάμικο ξίδι
  • 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 1 κ.γ. μέλι
  • Αλάτι & πιπέρι (κατά προτίμηση)

 


Εκτέλεση

  1. Ψήσιμο κολοκύθας:
    Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C. Σε ένα ταψί, βάλτε την κολοκύθα, ραντίστε με ελαιόλαδο, μέλι (αν θέλετε), πάπρικα, δενδρολίβανο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε καλά και ψήστε για 25-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.

  2. Συναρμολόγηση σαλάτας:
    Σε μια μεγάλη σαλατιέρα, βάλτε το σπανάκι. Προσθέστε από πάνω την ψητή κολοκύθα, το κόκκινο κρεμμύδι, τα καρύδια και τη φέτα. Αν θέλετε, ολοκληρώστε με ρόδι για γιορτινή αίσθηση.

  3. Προετοιμασία σάλτσας:
    Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε όλα τα υλικά της σάλτσας μέχρι να ομογενοποιηθούν. Περιχύστε τη σάλτσα πάνω από τη σαλάτα και ανακατέψτε απαλά.

  4. Σερβίρισμα:
    Σερβίρετε τη σαλάτα ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Θρεπτικά Οφέλη

Αυτή η σαλάτα είναι γεμάτη θρεπτικά συστατικά! Η κολοκύθα είναι πλούσια σε βιταμίνη Α και αντιοξειδωτικά, το σπανάκι περιέχει σίδηρο και βιταμίνη Κ, ενώ τα καρύδια προσφέρουν καλά λιπαρά που υποστηρίζουν την καρδιαγγειακή υγεία. Η φέτα και τα καρύδια συμπληρώνουν τη γεύση προσθέτοντας πρωτεΐνη και υγιή λιπαρά.

 


Meal Prep & Συμβουλές Αποθήκευσης

  • Meal prep tip: Μπορείτε να ψήσετε την κολοκύθα εκ των προτέρων και να τη φυλάξετε στο ψυγείο για 2-3 ημέρες.
  • Αποθήκευση: Η σαλάτα μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο (χωρίς τη σάλτσα) για 1 ημέρα. Προσθέστε τη σάλτσα πριν το σερβίρισμα.
  • Προσθήκες: Για περισσότερη πρωτεΐνη, μπορείτε να προσθέσετε μαγειρεμένο κοτόπουλο ή ρεβίθια.

 


💡 Ας κάνουμε την υγιεινή διατροφή εύκολη και απολαυστική!
Καλή απόλαυση! 😊

Δείτε επίσης

Κολοκυθοτυρόπιτα με Κίτρινη Κολοκύθα

Απολαύστε τις ζωντανές γεύσεις της κίτρινης κολοκυθόπιτας μας. Αυτή η συνταγή συνδυάζει την κίτρινη κολοκύθα με φέτα ή κατσικίσιο τυρί, όλα καρυκευμένα με φρέσκο δυόσμο, δημιουργώντας ένα αλμυρό πιάτο που είναι τόσο υγιεινό όσο και γευστικό. Απολαύστε αυτή την πίτα ως ορεκτικό ή ένα πλήρες γεύμα συνοδευόμενο από μια πλούσια σαλάτα, ιδανική για κάθε περίσταση.

Διαβάστε περισσότερα »

Κάντε ένα σχόλιο