cropped-FDlogoweb.png

Γνωριμία

Καλάθι αγορών

Υγιεινιά Μπισκότα Βρώμης και Μπανάνας

Στο Διαιτολογικό μας γραφείο, πάντα αναζητούμε τρόπους να προσφέρουμε υγιεινές και νόστιμες διατροφικές επιλογές στους πελάτες μας. Σήμερα, μοιραζόμαστε μαζί σας μια εύκολη και θρεπτική συνταγή για μπισκότα βρώμης και μπανάνας που είναι τέλεια για ένα υγιεινό σνακ ή μια μικρή απόλαυση.

 

Μπισκότα Βρώμης και Μπανάνας

Αυτά τα μπισκότα έχουν τη φυσική γλύκα από τις μπανάνες και είναι πλούσια σε φυτικές ίνες. Είναι η ιδανική επιλογή για όσους αναζητούν ένα γρήγορο σνακ χωρίς προσθήκη ζάχαρης.

 

Υλικά:

  • 2 ώριμες μπανάνες, λιωμένες
  • 1 ½ φλιτζάνια βρώμη ολικής άλεσης
  • ¼ φλιτζανιού αμυγδαλοβούτυρο (ή φυστικοβούτυρο)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • ¼ φλιτζανιού σταγόνες μαύρης σοκολάτας ή σταφίδες (προαιρετικά)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα (προαιρετικά)
  • Μια πρέζα αλάτι

 

Οδηγίες:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C και στρώστε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος.
  2. Σε ένα μεσαίο μπολ, λιώστε τις μπανάνες μέχρι να γίνουν λείο μείγμα.
  3. Προσθέστε το αμυγδαλοβούτυρο, το εκχύλισμα βανίλιας και την κανέλα στις μπανάνες και ανακατέψτε καλά.
  4. Ανακατέψτε τη βρώμη μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά. Αν χρησιμοποιείτε στγόνες σοκολάτας ή σταφίδες, προσθέστε τις στο μείγμα.
  5. Πάρτε κουταλιές της σούπας από το μείγμα και τοποθετήστε τις στο ταψί, πιέζοντάς τες ελαφρώς ώστε να σχηματιστούν μπισκότα.
  6. Ψήστε για 10-12 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα.
  7. Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν σε σχάρα πριν τα απολαύσετε.

Διατροφικά Οφέλη:

Αυτά τα μπισκότα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες από τη βρώμη και τις μπανάνες, που υποστηρίζουν την πέψη και σας βοηθούν να αισθάνεστε χορτάτοι για περισσότερο χρόνο. Το αμυγδαλοβούτυρο παρέχει υγιεινά λιπαρά, καθιστώντας αυτά τα μπισκότα μια πιο ισορροπημένη επιλογή σνακ.

 

Συμβουλές Αποθήκευσης:

Φυλάξτε τα μπισκότα σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για έως και 3 ημέρες, ή διατηρήστε τα στο ψυγείο για έως και μια εβδομάδα. Μπορείτε επίσης να τα καταψύξετε για μεγαλύτερη διάρκεια αποθήκευσης.

 

Καλή Απόλαυση!

 

Ελπίζουμε να απολαύσετε αυτή τη συνταγή και να την εντάξετε στην καθημερινή σας διατροφή ως ένα υγιεινό και νόστιμο σνακ. Στο FitDiet Διαιτολογικό Γραφείο, είμαστε πάντα εδώ για να σας υποστηρίξουμε στο ταξίδι σας προς μια πιο υγιεινή ζωή! 💙

Μην διστάσετε να μοιραστείτε τις δημιουργίες σας μαζί μας στα κοινωνικά μέσα ή να επικοινωνήσετε μαζί μας για περισσότερες υγιεινές συνταγές και συμβουλές διατροφής!

Δείτε επίσης

Yγιεινά Σοκολατένια Μάφιν με Μπανάνα: Θρεπτικά και Νόστιμα

Αφεθείτε σε μια πιο υγιεινή γλυκιά απόλαυση με τα μάφιν μπανάνας σοκολάτας ολικής αλέσεως. Αυτά τα θρεπτικά και νόστιμα μάφιν συνδυάζουν την ωφέλιμη καλοσύνη των ώριμων μπανανών, του αλευριού ολικής αλέσεως και των φυσικών γλυκαντικών όπως το μέλι ή το σιρόπι σφενδάμου. Ιδανικά για να ικανοποιήσετε την επιθυμία σας για γλυκό ενώ θρέφετε το σώμα σας.

Διαβάστε περισσότερα »

Υγιεινά Μπισκότα Βρώμης με Κομματάκια Σοκολάτας

Απολαύστε υγιεινά μπισκότα βρώμης με κομματάκια σοκολάτας ακολουθώντας τη συνταγή μας. Χρησιμοποιώντας αλεύρι ολικής αλέσεως, νιφάδες βρώμης, μέλι και ελαιόλαδο, μπορείτε να απολαύσετε ένα γλυκό σνακ πλούσιο σε φυτικές ίνες και υγιεινά λιπαρά. Ιδανικά για μια υγιεινή προσθήκη στη διατροφή σας και για να τα μοιραστείτε με φίλους και οικογένεια.

Διαβάστε περισσότερα »

Υγιεινά Μπισκότα Ολικής Αλέσεως και Βρώμης με Ελαιόλαδο και Μέλι: Μια Θρεπτική Λιχουδιά

Αφεθείτε στη ζεστασιά των σπιτικών μπισκότων ολικής αλέσεως και βρώμης, αρωματισμένα με κανέλα και ξύσμα πορτοκαλιού, με φυσική γλυκύτητα από το μέλι. Αυτή η συνταγή προσφέρει μια θρεπτική επιλογή για σνακ, συνδυάζοντας την υγεία με το ακαταμάχητο άρωμα της κανέλας και του πορτοκαλιού. Ιδανικό για όσους αναζητούν μια υγιεινή απόλαυση.

Διαβάστε περισσότερα »

Κάντε ένα σχόλιο