Ταρτάκια με Αλεύρι Αμυγδάλου, Χουρμάδες και Σοκολάτα

Ανακαλύψτε μια απολαυστική επιλογή για υγιεινά ταρτάκια που θα σας ενθουσιάσουν με τη γεύση και τη διατροφική τους αξία. Αυτή η συνταγή συνδυάζει υψηλής ποιότητας συστατικά που προάγουν την ευεξία και την υγεία. Τα αμύγδαλα και τα φιστίκια προσφέρουν υγιή λιπαρά και αντιοξειδωτικά, ενώ οι χουρμάδες προσδίδουν φυσική γλυκύτητα. Με την προσθήκη φιστικοβούτυρου και σοκολάτας με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο, έχουμε ένα απολαυστικό συνδυασμό που ικανοποιεί την επιθυμία για γλυκό, ενώ ταυτόχρονα παρέχει θρεπτικά συστατικά που συμβάλλουν στην ευεξία σας.

Τα ταρτάκια αυτά έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και μπορείτε να καταναλώνετε με μέτρο αν έχετε σακχαρώδη διαβήτη ή διαβήτη κύησης.

Υλικά

για 15 ταρτάκια

  • 280 γρ. αλεύρι αμυγδάλου ή τριμμένα αμύγδαλα
  • 200 γρ. χουρμάδες
  • 100 γρ. ζεστό νερό
  • 75 γρ. φιστικοβούτυρο
  • 180 γρ. σοκολάτα 75% κακάο ή άλλη σοκολάτα αν προτιμάτε
  • 2-3 κ. σούπας φιστίκια σπασμένα

Οδηγίες

  1. Φτιάχνουμε αρχικά τη χουρμαδόπαστα. Βάζουμε τους χουρμάδες να μουλιάσουν για 10 περίπου λεπτά σε ζεστό νερό (αν έχουν ξεραθεί τους αφήνουμε λίγο παραπάνω). 
  2. Χτυπάμε στο μούλτι τους χουρμάδες μαζί με το νερό, μέχρι να έχουμε μία πάστα. Μπορεί να χρειαστεί στο ενδιάμεσο να σπρώξουμε με ένα κουταλάκι το μείγμα από τα τοιχώματα.
  3. Σε ένα μπολ ρίχουμε τα 160 γρ. από τη χουρμαδόπαστα, το αλεύρι αμυγδάλου και το φυστικοβούτυρο. Τα ανακατεύουμε με ένα πιρούνι ή με ένα σύρμα για ζύμη μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
  4. Χωρίζουμε το μείγμα σε 15 θήκες σιλικόνης για μάφινς (ή αν δεν έχουμε βάζουμε χαρτάκια σε ταψάκι για μάφινς). Πιέζουμε με τα δάχτυλά μας το μείγμα να γίνει συμπαγές.
  5. Από πάνω μοιράζουμε στα φορμάκια την υπόλοιπη χουρμαδόπαστα.
  6. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων (προσεκτικά να μην την κάψουμε στα μικροκύματα) και τη μοιράζουμε στα φορμάκια.
  7. Από πάνω ρίχνουμε όσο είναι ζεστή η σοκολάτα λίγα σπασμένα φυστίκια.
  8. Βάζουμε τα ταρτάκια στο ψυγείο, μπορούμε να τα βγάλουμε από τα φορμάκια όταν παγώσει η σοκολάτα.

 

Καλή απόλαυση!

Διατροφική ανάλυση

Σε 1  ταρτάκι

Ενέργεια: 252 kcal

Υδατάνθρακες: 21 γρ

Πρωτεΐνη: 7 γρ

Λίπος: 18 γρ

Φυτικές ίνες: 5 γρ

Παρακαλούμε λάβετε υπόψη ότι η διατροφική ανάλυση είναι κατά προσέγγιση και ενδέχεται να διαφέρει ελαφρώς ανάλογα με τις συγκεκριμένες μάρκες και τις ποικιλίες των συστατικών που χρησιμοποιούνται. 

 

 

Διαβάστε επίσης

Ενεργειακές Μπάλες με Χουρμάδες και Ξηρούς Καρπούς

Εξερευνήστε τη συνταγή μας για τις ενεργειακές μπάλες από χουρμάδες και ξηρούς καρπούς που είναι φιλικές για τον διαβήτη. Γεμάτες με θρεπτικά συστατικά και γεύση, αυτές οι εύκολες στην παρασκευή ενεργειακές μπάλες είναι ιδανικές για ένα υγιεινό σνακ οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Διαβάστε περισσότερα »

Υγιεινά Πουράκια με Χουρμάδες και Φουντουκοβούτυρο

Φτιάξτε αυτά τα θρεπτικά πουράκια χωρίς ζάχαρη, ιδανικά για όλους, συμπεριλαμβανομένων όσων έχουν διαβήτη ή αντίσταση στην ινσουλίνη. Αυτές τα πουράκια είναι γεμάτα με οφέλη για την υγεία και είναι ιδανικά για να ικανοποιήσετε την επιθυμία σας για γλυκό με υγιεινό τρόπο. Δείτε την απλή συνταγή και απολαύστε αυτές τις νόστιμες λιχουδιές που ταιριάζουν απόλυτα σε μια ισορροπημένη διατροφή.

Διαβάστε περισσότερα »

Χουρμάδες: Διατροφική Αξία και Τρόποι για να τους Εντάξετε στη Διατροφή σας

Ανακαλύψτε τα οφέλη των χουρμάδων για την υγεία με την εις βάθος ματιά μας στη διατροφική τους αξία και τους ευέλικτους τρόπους για να τους προσθέσετε στη διατροφή σας. Μάθετε για τους διαφορετικούς τύπους χουμράδων και ανακαλύψτε πώς οι φυτικές ίνες, τα αντιοξειδωτικά και οι βιταμίνες τους μπορούν να ενισχύσουν την υγεία και την ευεξία σας.

Διαβάστε περισσότερα »