Σήμερα, θα μοιραστούμε μαζί σας μια απλή αλλά απολαυστική συνταγή: το Παρφέ αμυγδάλου κερασιού, με μια υγιεινή βάση πουτίγκας από σπόρους chia.
Οι σπόροι Chia είναι ένα θρεπτικό τρόφιμο, γεμάτο με φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Τα κεράσια προσθέτουν μια γλυκύτητα και είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικά, ενώ τα αμύγδαλα παρέχουν μια ευχάριστη τραγανή γεύση και υγιή για την καρδιά λιπαρά. Τέλος, τα τρίμματα μαύρης σοκολάτας δεν είναι μόνο για διακόσμηση – είναι επίσης πηγή αντιοξειδωτικών!
Υλικά
Για 2 μερίδες
- 2 φλιτζάνια φρέσκα κεράσια, χωρίς κουκούτσι
- 1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα φιλέ
- 1/4 φλιτζάνι τρίμματα μαύρης σοκολάτας
- 1/4 φλιτζάνι σπόροι chia
- 1 φλιτζάνι γάλα (ζωικό ή φυτικό χωρίς ζάχαρη)
- 1 κουταλιά της σούπας σιρόπι σφενδάμου ή μέλι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 πρέζα θαλασσινό αλάτι
Οδηγίες
- Ανακατέψτε τους σπόρους chia, το γάλα, το σιρόπι σφενδάμου ή μέλι, το εκχύλισμα βανίλιας και μια πρέζα θαλασσινό αλάτι σε ένα μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων.
- Ρίξτε το μείγμα σε ένα μπολ και στη συνέχεια σκεπάστε το.
- Αφήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες ή όλη τη νύχτα, μέχρι να πήξει το μείγμα σε υφή σαν πουτίγκα.
Συναρμολόγηση του παρφέ
Τώρα έρχεται το διασκεδαστικό μέρος – το στρώσιμο του παρφέ σας!
- Ξεκινήστε ρίχνοντας ένα στρώμα από την πουτίγκα chia σας στο κάτω μέρος ενός ποτηριού ή ενός μικρού μπολ.
- Προσθέστε μια στρώση κεράσια χωρίς κουκούτσι και στη συνέχεια πασπαλίστε ψιλοκομμένα αμύγδαλα.
- Συνεχίστε τη στρώση μέχρι να φτάσετε στην κορυφή του ποτηριού σας, τελειώνοντας με μια στρώση κεράσια και αμύγδαλα.
- Για την τελευταία πινελιά, πασπαλίστε το παρφέ σας με τρίμματα μαύρης σοκολάτας.
- Μπορείτε να σερβίρετε το παρφέ αμέσως ή να το καλύψετε και να το βάλετε στο ψυγείο για μελλοντική χρήση.
Η ομορφιά αυτής της συνταγής είναι ότι είναι ευέλικτη. Μη διστάσετε να προσθέσετε και να ανταλλάξετε τα υλικά με άλλα φρούτα και ξηρούς καρπούς ή προσθέστε μια δόση από τα αγαπημένα σας μπαχαρικά.
Λάβετε υπόψη ότι, ενώ οι σπόροι chia είναι πολύ θρεπτικοί, θα πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε φυτικές ίνες. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι είναι πλήρως εμποτισμένοι ή περιλαμβάνονται σε ένα υγρό πιάτο όπως η πουτίγκα για να αποφύγετε πιθανά πεπτικά προβλήματα.
Ελπίζουμε να σας αρέσει να δημιουργείτε – και να τρώτε – αυτό το παρφέ αμυγδάλου-κερασιού όσο και σε εμάς! Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες υγιεινές και νόστιμες συνταγές.
Διατροφική ανάλυση
Σε 1 μερίδα, 1/2 της συνταγής
Ενέργεια: 488 kcal
Υδατάνθρακες: 55γρ
Πρωτεΐνη: 15 γρ
Λίπος: 28 γρ
Φυτικές ίνες: 15 γρ
Λάβετε υπόψη ότι η διατροφική ανάλυση είναι κατά προσέγγιση και ενδέχεται να διαφέρει ελαφρώς ανάλογα με τις συγκεκριμένες μάρκες και τις ποικιλίες των συστατικών που χρησιμοποιούνται. Η ανάλυση έχει γίνει για πλήρες γάλα αγελάδος.
Δείτε επίσης
Παγωμένες Φέτες Γιαουρτιού με Φράουλες και Σιρόπι Σοκολάτας
Απολαύστε μια νόστιμη και υγιεινή λιχουδιά με τη συνταγή μας για φέτες παγωμένου γιαουρτιού, με φρέσκες φράουλες και σπιτικό σιρόπι σοκολάτας. Αυτό το εύκολο στην παρασκευή επιδόρπιο είναι ιδανικό για να ικανοποιήσει την επιθυμία σας για γλυκό με θρεπτικό τρόπο. Ακολουθήστε τα απλά βήματα και απολαύστε υγιεινά!
Παρφέ Γιαουρτιού με Φρούτα Εποχής και Γκρανόλα
Δημιουργήστε ένα δροσιστικό παρφέ γιαουρτιού με φρούτα εποχής και τραγανή γκρανόλα. Αυτή η θρεπτική συνταγή είναι ιδανική για ένα σνακ μετά την προπόνηση ή ένα γρήγορο πρωινό, προσφέροντας ένα ισορροπημένο μείγμα πρωτεϊνών, υδατανθράκων και απαραίτητων θρεπτικών συστατικών για να υποστηρίξει την αποκατάσταση και την αναπλήρωση της ενέργειας. Μάθετε πώς να ετοιμάσετε αυτή τη νόστιμη και υγιεινή λιχουδιά με ευκολία.
Υγιεινό Παγωτό Πραλίνα με Μπανάνα
Απολαύστε ένα σπιτικό παγωτό μπανάνας-πραλίνας που είναι τόσο νόστιμο όσο και θρεπτικό. Αυτή η συνταγή χωρίς γαλακτοκομικά προϊόντα συνδυάζει ώριμες μπανάνες με φουντουκοβούτυρο και σκόνη κακάο, προσφέροντας μια υγιεινή πινελιά σε μια κλασική λιχουδιά. Ιδανικό για παιδιά και όσους ακολουθούν vegan διατροφή, αυτό το παγωτό είναι πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά.