cropped-FDlogoweb.png

Γνωριμία

Καλάθι αγορών

Νόστιμη και Υγιεινή Τυρόπιτα Χωρίς Φύλλο

Γεια σας αγαπητοί αναγνώστες!

Σήμερα είμαστε ενθουσιασμένοι που μοιραζόμαστε μαζί σας μια υπέροχη συνταγή που φέρνει τις πλούσιες γεύσεις της Ελλάδας κατευθείαν στην κουζίνα σας. Είτε ψάχνετε για ένα θρεπτικό σνακ, ένα ελαφρύ γεύμα ή ένα τέλειο συνοδευτικό, αυτή η Τυρόπιτα Χωρίς Φύλλο είναι βέβαιο ότι θα γίνει αγαπημένη στο σπίτι σας.

 

Γιατί θα αγαπήσετε αυτή τη συνταγή

Αυτή η τυρόπιτα δεν είναι μόνο νόστιμη, αλλά και εξαιρετικά εύκολη στην παρασκευή. Με την παράλειψη του φύλλου, μειώσαμε τις θερμίδες, διατηρώντας όλη τη γεύση του τυριού. Είναι ιδανική για όσους θέλουν να απολαύσουν μια πιο υγιεινή εκδοχή ενός παραδοσιακού ελληνικού πιάτου.

 

Υλικά

Θα χρειαστείτε:

  • 2 φλιτζάνια θρυμματισμένη φέτα
  • 1 φλιτζάνι γιαούρτι
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (προαιρετικά, καθώς η φέτα είναι αλμυρή)
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, κατά προτίμηση
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο άνηθο ή δυόσμο, ψιλοκομμένο (προαιρετικά, για επιπλέον γεύση)

 

Οδηγίες

  1. Προθερμάνετε τον Φούρνο: Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Αλείψτε ένα ταψί με λίγο ελαιόλαδο.
  2. Ετοιμάστε το Μείγμα Τυριού: Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης, συνδυάστε τη θρυμματισμένη φέτα, το γιαούρτι και τα αυγά. Ανακατέψτε καλά μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
  3. Προσθέστε τα Στερεά Υλικά: Προσθέστε σταδιακά το αλεύρι ολικής άλεσης και το μπέικιν πάουντερ στο μείγμα τυριού. Ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν καλά.
  4. Προσθέστε το Γάλα και το Λάδι: Ρίξτε το γάλα και το ελαιόλαδο. Ανακατέψτε μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα. Εάν χρησιμοποιείτε, προσθέστε τον ψιλοκομμένο άνηθο ή δυόσμο και ανακατέψτε καλά.
  5. Καρύκευμα: Προσθέστε φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Προσθέστε λίγο αλάτι αν χρειάζεται.
  6. Ψήσιμο: Ρίξτε το μείγμα στο λαδωμένο ταψί και απλώστε το ομοιόμορφα. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40-45 λεπτά ή μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσό-καφέ χρώμα από πάνω και ένα μαχαίρι που θα βάλετε στο κέντρο να βγαίνει καθαρό.
  7. Αφήστε να Κρυώσει και Σερβίρετε: Αφήστε την τυρόπιτα να κρυώσει για λίγα λεπτά πριν την κόψετε. Σερβίρετε ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.

 

Διατροφική Ανάλυση (ανά μερίδα, με βάση 8 μερίδες):

  • Θερμίδες: ~180 kcal
  • Πρωτεΐνες: ~9γρ
  • Λιπαρά: ~11γρ
  • Υδατάνθρακες: ~11γρ
  • Φυτικές ίνες: ~2γρ

 

Συμβουλές για την Τέλεια Τυρόπιτα

  • Φρέσκα Βότανα: Η προσθήκη φρέσκου άνηθου ή δυόσμου δίνει στην τυρόπιτα μια έκρηξη γεύσης και μια επιπλέον πινελιά φρεσκάδας.
  • Ιδέες Σερβιρίσματος: Αυτή η τυρόπιτα συνδυάζεται υπέροχα με μια φρέσκια σαλάτα ή ψητά λαχανικά. Είναι επίσης ιδανική για ένα ελαφρύ γεύμα ή ως μέρος ενός μεγαλύτερου γεύματος.
  • Αποθήκευση: Φυλάξτε τυχόν υπολείμματα στο ψυγείο. Αυτή η πίτα είναι εξαιρετική ακόμα και την επόμενη μέρα!

 

Ελπίζουμε να απολαύσετε την παρασκευή και την κατανάλωση αυτής της Τυρόπιτας Χωρίς Φύλλο όσο κι εμείς. Είναι ένας υπέροχος τρόπος να απολαύσετε παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις με έναν πιο ελαφρύ και υγιεινό τρόπο. Μην ξεχάσετε να μοιραστείτε τις δημιουργίες σας μαζί μας στα κοινωνικά δίκτυα και να μας πείτε πώς σας βγήκε η πίτα!

 

Καλά υγιεινά μαγειρέματα!

 

Δείτε επίσης

Εύκολη Τυρόπιτα με Βρώμη

Ανακαλύψτε πώς να φτιάξετε μια απλή και θρεπτική τυρόπιτα με βρώμη, ιδανική για ένα θρεπτικό σνακ. Αυτή η εύκολη συνταγή συνδυάζει βρώμη, τυρί φέτα, γιαούρτι και αυγό σε μια απολαυστική αλμυρή πίτα, παρέχοντας μια καλή πηγή διαιτητικών ινών, πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας και απαραίτητων θρεπτικών ουσιών.

Διαβάστε περισσότερα »

Κολοκυθοτυρόπιτα με Κίτρινη Κολοκύθα

Απολαύστε τις ζωντανές γεύσεις της κίτρινης κολοκυθόπιτας μας. Αυτή η συνταγή συνδυάζει την κίτρινη κολοκύθα με φέτα ή κατσικίσιο τυρί, όλα καρυκευμένα με φρέσκο δυόσμο, δημιουργώντας ένα αλμυρό πιάτο που είναι τόσο υγιεινό όσο και γευστικό. Απολαύστε αυτή την πίτα ως ορεκτικό ή ένα πλήρες γεύμα συνοδευόμενο από μια πλούσια σαλάτα, ιδανική για κάθε περίσταση.

Διαβάστε περισσότερα »

Πολύσπορα Τυροπιτάκια Κουρού

Απολαύστε μία νόστιμη και θρεπτική παραλλαγή στα τυροπιτάκια κουρού με την πιο υγιεινή συνταγή μας. Αυτή η συνταγή συνδυάζει αλεύρι ολικής αλέσεως με διάφορους σπόρους όπως σουσάμι και λιναρόσπορο για πρόσθετες ίνες και θρεπτικά συστατικά και μία γέμιση με ένα κρεμώδες μείγμα τυριών, καθιστώντας τα ένα τέλειο σνακ ή ορεκτικό που είναι τόσο ικανοποιητικό όσο και θρεπτικό.

Διαβάστε περισσότερα »

Κάντε ένα σχόλιο