Θρεπτική Απόλαυση: Μια Υγιεινή Κρεμώδης Μανιταρόσουπα

Ζεστή, ανακουφιστική και γεμάτη θρέψη, η υγιεινή κρεμώδης μανιταρόσουπα είναι η τέλεια προσθήκη στη διατροφή σας. Αυτή η απολαυστική συνταγή όχι μόνο δελεάζει τους γευστικούς σας κάλυκες, αλλά προσφέρει επίσης πολλά οφέλη για την υγεία. Ας δούμε πως μπορείτε να τη φτιάξετε!

 

Υλικά:

Για 4-6 μερίδες

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 500 γραμμάρια ανάμεικτα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο θυμάρι (ή 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι)
  • 4 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
  • 1 φλιτζάνι γάλα (ζωικό ή φυτικό χωρίς ζάχαρη αν προτιμάτε)
  • Αλάτι και πιπέρι ανάλογα το γούστο σας
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις (για να πήξει η σούπα)
  • Φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος (για γαρνίρισμα)
  • Λίγο χυμό λεμονιού (προαιρετικά)

 

Οδηγίες:

  1. Σοτάρετε τη Βάση: Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε μέχρι να γίνει διάφανο. Ρίξτε το σκόρδο και μαγειρέψτε για ένα λεπτό.
  2. Μαγειρέψτε τα Μανιτάρια και το Θυμάρι: Προσθέστε τα μανιτάρια και το θυμάρι, μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια.
  3. Αλεύρι για να Πήξει: Ρίξτε το αλεύρι πάνω από το μείγμα των μανιταριών και ανακατέψτε καλά. Μαγειρέψτε για περίπου 2 λεπτά.
  4. Προσθέστε το Ζωμό: Προσθέστε σταδιακά το ζωμό λαχανικών, ανακατεύοντας συνεχώς για να αποφύγετε σβόλους από το αλεύρι.
  5. Σιγοβράστε: Αφήστε να πάρει μια βράση, στη συνέχεια μειώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για περίπου 15 λεπτά.
  6. Προσθέστε το Γάλα: Ανακατέψτε το γάλα και ζεστάνετε. Μην το βράζετε, γιατί μπορεί να πήξει το γάλα. Αλατοπιπερώστε.
  7. Τελικές Προσαρμογές: Προσθέστε ένα λίγο χυμό λεμονιού, αν θέλετε.
  8. Σερβίρετε: Γαρνίρετε με φρέσκο μαϊντανό και σερβίρετε το πιάτο ζεστό.

 

Διατροφική Ανάλυση:

Σε 1 μερίδα, υπολογίζοντας ότι η συνταγή βγάζει 4 μερίδες

  • Συνολική ενέργεια 110 kcal
  • Υδατάνθρακες 15 g
    • Φυτικές ίνες 2 
  • Πρωτεΐνες 7g
  • Λιπαρά 3 g
    • Κορεσμένα Λιπαρά 0,7 g

 

Αυτή είναι μια βασική εκτίμηση. Το πραγματικό διατροφικό περιεχόμενο μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με τους συγκεκριμένους τύπους και τις μάρκες των συστατικών που χρησιμοποιούνται.

 

Γνωρίζατε ότι;

Τα μανιτάρια είναι μια μοναδική τροφή, καθώς είναι μια από τις λίγες φυσικές πηγές βιταμίνης D. Όταν εκτίθενται στο ηλιακό φως, ορισμένες ποικιλίες μανιταριών μπορούν να παράγουν βιταμίνη D, καθιστώντας τα μια πολύτιμη προσθήκη στη διατροφή, ειδικά για όσους έχουν περιορισμένη έκθεση στον ήλιο.

Διαβάστε επίσης

Εβδομαδιαίος οδηγός προγραμματισμού γευμάτων για μια ισορροπημένη διατροφή

Ανακαλύψτε το κλειδί για μια ισορροπημένη διατροφή με τον ολοκληρωμένο οδηγό μας για τον εβδομαδιαίο προγραμματισμό γευμάτων. Μάθετε τη σημασία της διατροφικής ποικιλίας, τα οφέλη των διαφορετικών ομάδων τροφίμων, τις συνιστώμενες συχνότητες κατανάλωσης και πρακτικές συμβουλές για την πλοήγηση στην πολυπλοκότητα του προγραμματισμού των γευμάτων.

Διαβάστε περισσότερα »