Ένα πιάτο πλούσιο σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας (~35 γρ. στη μερίδα) με λίγους υδατάνθρακες.
Το κοτόπουλο είναι μια πλούσια πηγή πρωτεΐνης, η οποία αποτελεί βασικό συστατικό για την οικοδόμηση και την ανάπλαση των μυών και των ιστών του σώματος. Οι πιπεριές προσθέτουν φυτικές ίνες, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά στοιχεία, που συμβάλλουν στην προστασία των κυττάρων από τις ελεύθερες ρίζες και στην προαγωγή της υγείας γενικότερα.
Επιπλέον, αυτή η συνταγή είναι μια ευέλικτη επιλογή, καθώς μπορείτε να προσαρμόσετε τα μπαχαρικά στις προτιμήσεις σας. Η μουστάρδα προσφέρει μια ελαφριά πινελιά γεύσης, ενώ το ξηρό λευκό κρασί προσθέτει πολυπλοκότητα και αρώματα στο πιάτο. Επιπλέον, το ελαιόλαδο παρέχει ωφέλιμα λιπαρά οξέα και αντιοξειδωτικές ιδιότητες.
Υλικά
Για 2 μερίδες
- 2 φιλέτα κοτόπουλο κομμένα σε μπουκιές
- 3 μεγάλες πιπεριές κομμένες σε ροδέλες, ό,τι χρώμα θέλετε
- 1 μικρό ποτήρι ξηρό λευκό κρασί
- 1 κ. σούπας μουστάρδα
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 πρέζες από: ρίγανη, πάπρικα, κάρυ
- Αλάτι-πιπέρι κατά προτίμηση
Οδηγίες
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο με το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, την πάπρικα και το κάρυ.
Προσθέτουμε τις μπουκιές κοτόπουλου και τις πιπεριές και ανακατεύουμε καλά ώστε να καλυφθούν όλα τα κομμάτια του κοτόπουλου με τα μπαχαρικά.
Σε μία κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το κοτόπουλο με τις πιπεριές, σκεπάζουμε με το καπάκι και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 10 περίπου λεπτά, ανακατεύοντας που και που, μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για 10 περίπου λεπτά ακόμα.
Γέρνουμε την κατσαρόλα στο πλάι, ρίχνουμε μέσα τη μουστάρδα και ανακατεύουμε με τα υγρά μέχρι να διαλυθεί.
Ακουμπάμε την κατσαρόλα στο μάτι και ανακατεύουμε ελαφριά να πάει παντού η μουστάρδα.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι, σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό πάνω στο μάτι για να δέσει η σάλτσα.
Καλή απόλαυση!
Διατροφική ανάλυση
Σε 1 μερίδα
Ενέργεια: 370 kcal
Υδατάνθρακες: 13 γρ
Πρωτεΐνη: 36 γρ
Λίπος: 18 γρ
Φυτικές ίνες: 4,8 γρ
Παρακαλούμε λάβετε υπόψη ότι η διατροφική ανάλυση είναι κατά προσέγγιση και ενδέχεται να διαφέρει ελαφρώς ανάλογα με τις συγκεκριμένες μάρκες και τις ποικιλίες των συστατικών που χρησιμοποιούνται.
Δείτε επίσης
Κοτομπιφτέκια με Νιφάδες Βρώμης: Μια Νόστιμη και Θρεπτική Παραλλαγή
Δοκιμάστε τη νόστιμη συνταγή μας για μπιφτέκια κοτόπουλου με νιφάδες βρώμης και φρέσκα λαχανικά – ένα πιάτο γεμάτο πρωτεΐνες που ικανοποιεί τη γεύση και τις διατροφικές ανάγκες εξίσου. Ιδανικό για όποιον αναζητά μια νόστιμη, υγιεινή επιλογή γεύματος.
Κοτομπουκιές Πανέ με Παρμεζάνα και Παξιμάδι
Ανακαλύψτε μια νόστιμη και υγιεινή παραλλαγή για κοτομπουκιές με τη συνταγή μας με τραγανή κρούστα από παξιμάδι ολικής και παρμεζάνα. Ιδανική για ένα γρήγορο γεύμα, αυτή η εύκολη συνταγή φέρνει μια πινελιά γκουρμέ στο τραπέζι σας.
Στήθος Κοτόπουλου με Μουστάρδα και Μέλι, στη Φριτέζα έρος
Απολαύστε ένα υγιεινό και νόστιμο, τηγανητό στον αέρα, στήθος κοτόπουλου με μαρινάδα μουστάρδας μελιού. Αυτή η συνταγή συνδυάζει τις ζουμερές γεύσεις του κοτόπουλου με το γλυκιά και πικάντικη γεύση της μουστάρδας μελιού, προσφέροντας μια επιλογή γεύματος χαμηλών λιπαρών. Ιδανικό για ένα γρήγορο γεύμα, δείτε πώς να φτιάξετε αυτό το εύκολο και νόστιμο πιάτο.