cropped-FDlogoweb.png

Γνωριμία

Καλάθι αγορών

Μαθήματα Διατροφής Μέρος 4: Το Μυστικό για Υγιεινά Σνακ!

Καλώς ήρθατε ξανά στο blog του FitDiet Διαιτολογικού Γραφείου! Σήμερα συνεχίζουμε τη σειρά μας με το τέταρτο βίντεο για τα παιδιά, στο οποίο μιλάμε για τα υγιεινά σνακ και τις καλές διατροφικές συνήθειες. Τα σνακ είναι σημαντικά για να μας δίνουν ενέργεια ανάμεσα στα γεύματα, αλλά πρέπει να επιλέγουμε αυτά που δίνουν στο σώμα μας τα σωστά θρεπτικά συστατικά. Στο βίντεο μας, η Μυρτώ αποκαλύπτει τη «μαγική φόρμουλα» για τέλεια σνακ και μας προτείνει συνταγές που είναι εύκολες και νόστιμες!

Η «Μαγική Φόρμουλα» για Υγιεινά Σνακ

Όπως εξηγεί η Μυρτώ, για να φτιάξουμε το τέλειο υγιεινό σνακ, πρέπει να συνδυάζουμε υδατάνθρακες με πρωτεΐνες ή υγιεινά λιπαρά. Αυτή η ισορροπία βοηθάει το σώμα μας να έχει ενέργεια, ενώ μας κρατάει χορτάτους για μεγαλύτερο διάστημα. Στο βίντεο προτείνουμε μερικά εύκολα σνακ που μπορείτε να δοκιμάσετε στο σπίτι.


Ιδέες για Υγιεινά Σνακ

Δοκιμάστε να φτιάξετε τα παρακάτω σνακ με τη βοήθεια των δικών σας στο σπίτι! Αυτά τα σνακ είναι γεμάτα γεύση και θρεπτικά συστατικά, ενώ θα σας βοηθήσουν να έχετε την ενέργεια που χρειάζεστε για τη μέρα σας:

 

Πού θα βρείτε τις συνταγές;

Θέλετε να μάθετε πώς να φτιάξετε αυτές τις νόστιμες και θρεπτικές συνταγές; Ψάξτε στην ιστοσελίδα μας μαζί με έναν μεγάλο και βρείτε πολλές νόστιμες συνταγές για υγιεινά σνακ. Θα δείτε πόσο εύκολο είναι να ετοιμάσετε υγιεινά σνακ για όλη την οικογένεια!


Συμβουλές για Υγιεινές Διατροφικές Συνήθειες

Πέρα από τα υγιεινά σνακ, είναι σημαντικό να υιοθετήσουμε και καλές διατροφικές συνήθειες. Δείτε παρακάτω μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να τρώτε σωστά:

  • Φάτε αργά και απολαύστε το φαγητό σας. Το σώμα χρειάζεται χρόνο για να καταλάβει πότε έχει χορτάσει.
  • Προσπαθήστε να συμπεριλάβετε διαφορετικές ομάδες τροφών σε κάθε γεύμα ή σνακ.
  • Ακούστε το σώμα σας—φάτε όταν πεινάτε και σταματήστε όταν χορτάσετε.
  • Μην παραλείπετε το πρωινό! Είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας για τα παιδιά και σας δίνει την ενέργεια που χρειάζεστε να ξεκινήσετε δυναμικά τη μέρα.

Τα υγιεινά σνακ είναι ένας διασκεδαστικός και νόστιμος τρόπος να δώσετε στο σώμα σας την ενέργεια που χρειάζεται ανάμεσα στα γεύματα. Μην παραλείψετε να δείτε το βίντεό μας και να ψάξετε την ιστοσελίδα μας για όλες τις συνταγές! Ελπίζουμε να σας δώσαμε ιδέες για να δημιουργήσετε τα δικά σας μαγικά σνακ στο σπίτι.

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube και να μας ακολουθήσετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για περισσότερα μαθήματα διατροφής και άλλα διασκεδαστικά και εκπαιδευτικά βίντεο.  Ακολουθήστε μας στο InstagramFacebook και TikTok, και δείτε τα υπόλοιπα άρθρα του blog μας.

Επιμέλεια Περιεχομένου: Πηνελόπη Δουβόγιαννη, Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος, BSc, MSc, RD

Δείτε επίσης

Περιπέτειες στο Φρουτοδάσος

Ανακαλύψτε μια ιστορία όπου η φαντασία συναντά τη διατροφή. Ακολουθήστε τις περιπέτειες της Νεφέλης, του Ανδρέα και του Παναγιώτη καθώς διασχίζουν το ζωντανό Φρουτοδάσος, αποκαλύπτοντας μυστικά, συναντώντας μαγικά όντα και αναπτύσσοντας μια νέα αγάπη για τα δώρα της φύσης – τα φρούτα.

Διαβάστε περισσότερα »

Μαθήματα Διατροφής Μέρος 3: Δημιουργία Ισορροπημένων Γευμάτων

Μάθετε πώς να δημιουργείτε ισορροπημένα γεύματα χρησιμοποιώντας τη Μέθοδο του Πιάτου. Εξερευνήστε τις σωστές αναλογίες τροφών από κάθε ομάδα τροφίμων για να διατηρήσετε το σώμα σας υγιές και γεμάτο ενέργεια. Δείτε το βίντεό μας και διαβάστε περισσότερα στο blog του FitDiet Διαιτολογικού Γραφείου.

Διαβάστε περισσότερα »

Μαθήματα Διατροφής για Παιδιά, Μέρος 2: Ομάδες Τροφίμων

Μάθετε για τις πέντε κύριες ομάδες τροφίμων και τη σημασία τους για την υγεία σας στο νέο μας άρθρο και βίντεο ‘Μαθήματα Διατροφής για Παιδιά, Μέρος 2’. Ανακαλύψτε πώς να κάνετε υγιεινές διατροφικές επιλογές και δείτε το βίντεο μας με την εικονική μας παρουσιάστρια, τη Μυρτώ.

Διαβάστε περισσότερα »

Κάντε ένα σχόλιο