Συνταγές

Σπιτικοί κύβοι λαχανικών

Υλικά

  • 800 γρ. λαχανικά εποχής, όπως καρότα, πιπεριές, κολοκυθάκια, πράσο, κρεμμύδια κ.α.
  • 200 γρ. φρέσκα μυρωδικά όπως άνηθος, μαϊντανός κ.α.
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 κ.σ. αλάτι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο

Οδηγίες

  1. Πλένω καλά όλα τα λαχανικά και τα κόβω σε μικρά κομμάτια.
  2. Βάζω τα λαχανικά σε μία κατσαρόλα και προσθέτω νερό, τόσο ώστε ίσα που να τα καλύπτει.
  3. Προσθέτω το αλάτι και τα φύλλα δάφνης και βράζω σε δυνατή φωτιά.
  4. Όταν το νερό αρχίσει να κοχλάζει χαμηλώνω τη φωτιά και αφήνω να βράσουν μέχρι να σωθούν τα περισσότερα υγρά.
  5. Προσθέτω το ελαιόλαδο, αφαιρώ τα φύλλα δάφνης και με ένα ραβδομπλέντερ πολτοποιώ.
  6. Κατεβάζω από τη φωτιά, αφήνω λίγο να πέσει η θερμοκρασία του μείγματος και γεμίζω παγοθήκες με το μείγμα (εναλλακτικά μπορώ να απλώσω το μείγμα σε ένα ταψί και να το κόψω μετά με ένα μαχαίρι σε κύβους).
  7. Καταψύχω και αφού έχουν παγώσει καλά μεταφέρω στους κύβους σε μία σακούλα ή σε ένα μπολ και τους αποθηκεύω στην κατάψυξη.
Χρησιμοποιώ 1 κύβο για κάθε μερίδα φαγητού.

© 2018 Pinelopi Douvogianni. All Rights Reserved. Powered by NGSOL