Συνταγές

Πραλίνα φουντουκιού με χαρουπάλευρο

Θρεπτική πραλίνα φουντουκιού χαμηλή σε κορεσμένα και υδρογονωμένα λιπαρά.

Υλικά 

για 1 βάζο
  • 1 φλ. (120 γρ.) φουντούκια
  • 1/3 φλ. (80 γρ.) γάλα σόγιας χωρίς προσθήκη ζάχαρης (ή άλλο γάλα με χαμηλά λιπαρά)
  • 3 κ.σ. (70 γρ.) μέλι (ή σιρόπι σφενδάμου για vegan)
  • 3 κ.σ. (30 γρ.) χαρουπάλευρο

 Οδηγίες

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 150οC.
  2. Απλώνω τα φουντούκια σε ένα ταψί και ψήνω για 10 περίπου λεπτά.
  3. Τα τρίβω με μία πετσέτα κουζίνας να φύγουν τα περισσότερα φλούδια και αφήνω να κρυώσουν λίγο.
  4. Βάζω τα φουντούκια στο μπλέντερ και τα χτυπάω μέχρι να γίνουν πολύ λεπτή σκόνη (προσέχω να μην λειτουργώ το μπλέντερ για πολύ ώρα συνεχόμενα για να μην καεί). Προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάω μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.


Ανά 100 g:

Ενέργεια 360 kcal
Πρωτεΐνες 30 g
Υδατάνθρακες 35,5 g
   Φυτικές ίνες 7,9 g
   Σάκχαρα 26 g
Λιπαρά 25,5 g
   Κορεσμένα 1,9 g
   Πολυακόρεστα 3,4 g
   Μονοακόρεστα 18,7 g

© 2018 Pinelopi Douvogianni. All Rights Reserved. Powered by NGSOL