Πραλίνα φουντουκιού με χαρουπάλευρο

 

Χωρίς λακτόζη, χωρίς γλουτένη, χορτοφαγική, vegan

Υλικά 

για 1 βάζο

  • 1 φλ. (120 γρ.) φουντούκια
  • 1/3 φλ. (80 γρ.) γάλα σόγιας χωρίς προσθήκη ζάχαρης (ή άλλο γάλα με χαμηλά λιπαρά)
  • 3 κ.σ. (70 γρ.) μέλι (ή σιρόπι σφενδάμου για vegan)
  • 3 κ.σ. (30 γρ.) χαρουπάλευρο

 Οδηγίες

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 150οC.
  2. Απλώνω τα φουντούκια σε ένα ταψί και ψήνω για 10 περίπου λεπτά.
  3. Τα τρίβω με μία πετσέτα κουζίνας να φύγουν τα περισσότερα φλούδια και αφήνω να κρυώσουν λίγο.
  4. Βάζω τα φουντούκια στο μπλέντερ και τα χτυπάω μέχρι να γίνουν πολύ λεπτή σκόνη (προσέχω να μην λειτουργώ το μπλέντερ για πολύ ώρα συνεχόμενα για να μην καεί). Προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάω μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Αν έχετε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τη συνταγή, διατροφική ή σε ότι αφορά την παρακευή μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. 

Ανά 100 γρ.

Ενέργεια 360 kcal
Πρωτεΐνες 30 g
Υδατάνθρακες 35,5 g
Φυτικές ίνες 7,9 g
Σάκχαρα 26 g
Λιπαρά 25,5 g
Κορεσμένα 1,9 g
Πολυακόρεστα 3,4 g
Μονοακόρεστα 18,7 g