Συνταγές

Πατάτες "σαν" τηγανητές

Υλικά για 5 μερίδες

  • 500 γρ. πατάτες
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι-ρίγανη ανάλογα την προτίμηση

Οδηγίες

  1. Κόβω τις πατάτες όπως για τηγάνισμα.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ τις ανακατεύω καλά με το ελαιόλαδο, τη ρίγανη και το αλάτι.
  3. Τις τοποθετώ σε ένα ταψί πάνω σε αντικολλητικό χαρτί.
  4. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC στον αέρα μέχρι να ροδίσουν, 25-45 λεπτά ανάλογα με το πόσο χοντροκομμένες είναι.

Διατροφική ανάλυση ανά μερίδα

  • Ενέργεια 101 kcal
  • Πρωτεΐνες 2 g
  • Υδατάνθρακες 18,4 g
  • Φυτικές ίνες 1,5 g
  • Σάκχαρα 1,7 g
  • Λιπαρά 2,8 g
  • Κορεσμένα 0,4 g
  • Πολυακόρεστα 0,3 g
  • Μονοακόρεστα 2 g

© 2018 Pinelopi Douvogianni. All Rights Reserved. Powered by NGSOL