Συνταγές

Pancakes με βρώμη και μπανάνα

Νόστιμα και υγιεινά pancakes με βρώμη και μπανάνα. Κατάλληλα για άτομα με διαβήτη και για άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη.

Υλικά 

  • 2 μέτρια αβγά
  • 1/2 φλ. (50 γρ.) νιφάδες βρώμης
  • 2 μέτριες ώριμες μπανάνες
  • 1/2 κ.γ. baking powder
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Ελαιόλαδο για το άλειμα του τηγανιού

 Οδηγίες

  1. Χτυπάω όλα τα υλικά στο μπλέντερ.
  2. Αφήνω το μείγμα να σταθεί για 10-20 λεπτά.
  3. Ζεσταίνω ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  4. Αλείφω το τηγάνι με ελαιόλαδο με ένα πινέλο.
  5. Ρίχνω μια δόση με το κουτάλι σερβιρίσματος παγωτού.
  6. Ψήνω για 1-2 λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να πάρει ένα ανοιχτό καφέ χρώμα το pancake (μπορώ να σηκώσω λίγο το pancake στην άκρη με μία σπάτουλα για να δω αν έχει ψηθεί πριν το γυρίσω).
  7. Σερβίρω με ότι μου αρέσει! 


Ιδέες για σερβίρισμα

  • Σιρόπι σφενδάμου με φιλέ αμυγδάλου (και αποξηραμένα φρούτα όπως cranberries)
  • Φέτες μπανάνα και μέλι


Pancakes σε ολόκληρη τη συνταγή: 6

Σε 1 μέτρια μερίδα (2 pancakes):
Ενέργεια 174 kcal
Πρωτεΐνες 6,8 g
Υδατάνθρακες 29,6 g
   Φυτικές ίνες 3,6 g
   Σάκχαρα 10,1 g
Λιπαρά 4,3 g
   Κορεσμένα 1,2 g
   Πολυακόρεστα 0,8 g
   Μονοακόρεστα 1,5 g

© 2018 Pinelopi Douvogianni. All Rights Reserved. Powered by NGSOL