Pancakes με βρώμη και μπανάνα

 

Χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη, χωρίς λακτόζη, χορτοφαγική

Υλικά 

  • 2 μέτρια αβγά
  • 1/2 φλ. (50 γρ.) νιφάδες βρώμης
  • 2 μέτριες ώριμες μπανάνες
  • 1/2 κ.γ. baking powder
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Ελαιόλαδο για το άλειμα του τηγανιού

 Οδηγίες

  1. Χτυπάω όλα τα υλικά στο μπλέντερ.
  2. Αφήνω το μείγμα να σταθεί για 10-20 λεπτά.
  3. Ζεσταίνω ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  4. Αλείφω το τηγάνι με ελαιόλαδο με ένα πινέλο.
  5. Ρίχνω μια δόση με το κουτάλι σερβιρίσματος παγωτού.
  6. Ψήνω για 1-2 λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να πάρει ένα ανοιχτό καφέ χρώμα το pancake (μπορώ να σηκώσω λίγο το pancake στην άκρη με μία σπάτουλα για να δω αν έχει ψηθεί πριν το γυρίσω).
  7. Σερβίρω με ότι μου αρέσει! 

Ιδέες για σερβίρισμα

  • Σιρόπι σφενδάμου με φιλέ αμυγδάλου (και αποξηραμένα φρούτα όπως cranberries)
  • Φέτες μπανάνα και μέλι

 

Pancakes σε ολόκληρη τη συνταγή: 6

Σε 1 μέτρια μερίδα (2 pancakes)

Ενέργεια 174 kcal
Πρωτεΐνες 6,8 g
Υδατάνθρακες 29,6 g
Φυτικές ίνες 3,6 g
Σάκχαρα 10,1 g
Λιπαρά 4,3 g
Κορεσμένα 1,2 g
Πολυακόρεστα 0,8 g
Μονοακόρεστα 1,5 g