Ομελέτα φούρνου με αλεύρι ολικής

 

Χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη, χωρίς λακτόζη

Υλικά 

  • 6 μέτρια αβγά
  • 1 φλ. (240 ml) γάλα με χαμηλά λιπαρά
  • 1/2 φλ. (60 γρ.) αλεύρι ολικής
  • 3 φέτες φιλέτο γαλοπούλας
  • 4 κ.σ. τυρί κίτρινο με χαμηλά λιπαρά, τριμμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • Ελαιόλαδο για το ταψί

 Οδηγίες

  1. Σε ένα μπλέντερ ρίχνω τα αβγά, το γάλα, το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι. Τα χτυπάω μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
  2. Αλείφω τον πάτο ενός μέτριου ταψιού με ελαιόλαδο. Ρίχνω το μείγμα με τα αβγά, προσθέτω το τυρί, την γαλοπούλα και τα κρεμμύδια.
  3. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στου 180οC για 25 περίπου λεπτά.
  4. Με μία σπάτουλα “σηκώνω” προσεκτικά την ομελέτα από την μία πλευρά και τυλίγω σε ρολό. Την τοποθετώ σε μία επιφάνεια κοπής με την άκρη προς τα κάτω και κόβω σε 6 κομμάτια.

 Αν έχετε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τη συνταγή, διατροφική ή σε ότι αφορά την παρακευή μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. 

Μερίδες σε ολόκληρη τη συνταγή: 3

Ανά μερίδα

Ενέργεια 310 kcal
Πρωτεΐνες 25,5 g
Υδατάνθρακες 21 g
Φυτικές ίνες 2,7 g
Σάκχαρα 5,2 g
Λιπαρά 14,4 g
Κορεσμένα 5,1 g
Πολυακόρεστα 1,9 g
Μονοακόρεστα 5,5 g