Συνταγές

Ομελέτα φούρνου με αλεύρι ολικής

Υλικά για 3 μερίδες

  • 6 μέτρια αυγά
  • 1 φλ. (240 ml) γάλα με χαμηλά λιπαρά
  • 1/2 φλ. (60 γρ.) αλεύρι ολικής
  • 3 φέτες φιλέτο γαλοπούλας
  • 4 κ.σ. τυρί κίτρινο με χαμηλά λιπαρά, τριμμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • Ελαιόλαδο για το ταψί

Οδηγίες

  1. Σε ένα μπλέντερ ρίχνω τα αυγά, το γάλα, το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι. Τα χτυπάω μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
  2. Αλείφω τον πάτο ενός μέτριου ταψιού με ελαιόλαδο. Ρίχνω το μείγμα με τα αυγά, προσθέτω το τυρί, την γαλοπούλα και τα κρεμμύδια.
  3. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στου 180οC για 25 περίπου λεπτά.
  4. Με μία σπάτουλα “σηκώνω” προσεκτικά την ομελέτα από την μία πλευρά και τυλίγω σε ρολό. Την τοποθετώ σε μία επιφάνεια κοπής με την άκρη προς τα κάτω και κόβω σε 6 κομμάτια.

Διατροφική ανάλυση ανά μερίδα

  • Ενέργεια 310 kcal
  • Πρωτεΐνες 25,5 g
  • Υδατάνθρακες 21 g
  • Φυτικές ίνες 2,7 g
  • Σάκχαρα 5,2 g
  • Λιπαρά 14,4 g
  • Κορεσμένα 5,1 g
  • Πολυακόρεστα 1.9 g
  • Μονοακόρεστα 5,5 g

© 2018 Pinelopi Douvogianni. All Rights Reserved. Powered by NGSOL