Συνταγές

Muffins ολικής με μήλο και χουρμάδες, χωρίς ζάχαρη

Υλικά για 21 μερίδες

  • 350 γρ. αλεύρι ολικής
  • 150 γρ. αλεύρι λευκό
  • 2 κ.γ. baking powder
  • 1 κ.γ. baking soda
  • 240 ml χυμό πορτοκαλιού
  • 200 ml (180 γρ.) ελαιόλαδο
  • 130 γρ. γλυκαντικό με εριθρυτόλη και στέβια (αναλογία με ζάχαρη 1:1)
  • 4 αυγά
  • 1 μέτριο μήλο
  • 5 χουρμάδες
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.σ. κονιάκ

Οδηγίες

  1. Σε ένα μπολ χτυπάω το ελαιόλαδο μαζί με το γλυκαντικό με το μίξερ μέχρι να ανακατευθούν καλά.
  2. Προσθέτω τα αυγά και χτυπάω για 5 περίπου λεπτά.
  3. Καθαρίζω το μήλο και το κόβω σε μεγάλα κομμάτια. Το χτυπάω στο μπλέντερ μαζί με τους χουρμάδες μέχρι να γίνει πολτός.
  4. Προσθέτω στο μπολ με τα αυγά το χυμό πορτοκαλιού, το κονιάκ, την κανέλα, τη βανίλια και το μείγμα από τα φρούτα.
  5. Χτυπάω με το μίξερ μέχρι να ανακατευθούν καλά τα υλικά.
  6. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνω τα αλεύρια, το baking powder και το baking soda, και ανακατεύω καλά με ένα πηρούνι.
  7. Ρίχνω σταδιακά (σε 3 δόσεις) τα αλεύρια στο μπολ με τα υγρά υλικά ανακατεύοντας απαλά με μία σπάτουλα μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά.
  8. Τοποθετώ το μείγμα με ένα κουτάλι σερβιρίσματος παγωτού σε φόρμες για muffin.
  9. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στου 180οC για 25 λεπτά (ή τόσο ώστε να μην κολλάει η ζύμη σε μία οδοντογλυφίδα όταν τρυπάω το muffin - δεν ανοίγω το φούρνο πριν τα 20 λεπτά για να φουσκώσουν).

Διατροφική ανάλυση ανά μερίδα

  • Ενέργεια 190 kcal
  • Πρωτεΐνες 4,2 g
  • Υδατάνθρακες 22,9 g
  • Φυτικές ίνες 2,7 g
  • Σάκχαρα 4,7 g
  • Λιπαρά 9,8 g
  • Κορεσμένα 1,5 g
  • Πολυακόρεστα 1,2 g
  • Μονοακόρεστα 6,6 g

© 2018 Pinelopi Douvogianni. All Rights Reserved. Powered by NGSOL