Συνταγές

Μους σοκολάτα με αβοκάντο χωρίς ζάχαρη

Υγιεινό μους σοκολάτας με αβοκάντο και κακάο, χωρίς ζάχαρη. Ιδανικό για άτομα με διαβήτη ή αντίσταση στην ινσουλίνη.

Υλικά 

  • 240 γρ. ώριμο αβοκάντο (θα πρέπει να είναι τόσο μαλακό ώστε να μπορώ να το βγάλω εύκολα με ένα κουτάλι από τη φλούδα)
  • 40 γρ. κακάο σε σκόνη
  • 120 ml γάλα (αγελαδινό με χαμηλά λιπαρά ή σόγιας για vegan και άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη)
  • 3 κ.σ. γλυκαντικό σε σκόνη (με κύριο συστατικό την εριθρυτόλη και αναλογία 1:1 με τη ζάχαρη, αν είναι σε κρυσταλλική μορφή χτυπήστε το στο μούλτι να γίνει σκόνη, σαν ζάχαρη άχνη)
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Οδηγίες

  1. Χτυπάω όλα τα υλικά στο μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αν παραμείνουν υλικά στα τοιχώματα του δοχείου του μπλέντερ τα σπρώχνω με μία μαλακή σπάτουλα και χτυπάω ξανά.
  2. Είναι έτοιμο αμέσως (θα έχει πιο μαλακή υφή) ή το βάζω για λίγη ώρα στο ψυγείο για να αποκτήσει πιο αφράτη υφή.


Μερίδες σε ολόκληρη τη συνταγή: 3

Σε 1 μερίδα:

Με αγελαδινό γάλα χαμηλών λιπαρών

Ενέργεια 178 kcal
Πρωτεΐνες 5,5 g
Υδατάνθρακες 16,6 g
   Φυτικές ίνες 9,8 g
   Σάκχαρα 2,8 g
Λιπαρά 14,3 g
   Κορεσμένα 3,3 g
   Πολυακόρεστα 1,5 g
   Μονοακόρεστα 8,7 g

Με γάλα σόγιας χωρίς πρόσθετη ζάχαρη

Ενέργεια 172 kcal
Πρωτεΐνες 5,4 g
Υδατάνθρακες 15,2 g
   Φυτικές ίνες 9,9 g
Σάκχαρα 0,9 g
Λιπαρά 14,2 g
   Κορεσμένα 2,9 g
   Πολυακόρεστα 1,5 g
   Μονοακόρεστα 8,4 g

© 2018 Pinelopi Douvogianni. All Rights Reserved. Powered by NGSOL