Low Carb Κράκερ με σπόρους chia

 

Χαμηλών υδατανθράκων, χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη, χωρίς λακτόζη, vegan, χορτοφαγική

Υλικά 

  • 4 κ.σ. σπόροι chia
  • 2 κ.σ.  λιναρόσπορος κοπανισμένος
  • 2 κ.σ.  πίτουρο βρώμης
  • 1/2 φλ. αλεύρι αμυγδάλου
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. νερό (για το μούλιασμα των σπόρων chia)

 Οδηγίες

  1. Μουλιάζω τους σπόρους chia στο νερό για μία περίπου ώρα, ή τόσο ώστε να απορροφηθεί όλο το νερό.
  2. Ανακατεύω όλα τα υλικά σε ένα μπολ μέχρι να ενσωματωθούν και σχηματίζω μία μπάλα.
  3. Απλώνω λαδόκολλα στον πάγκο της κουζίνας, τοποθετώ επάνω το μείγμα. Τοποθετώ άλλο ένα κομμάτι λαδόκολλας από πάνω και με ένα πλάστη (ή με ένα μπουκάλι αν δεν έχω πλάστη) ανοίγω το μείγμα μέχρι να γίνει πολύ λεπτό, περίπου 2-3 mm (προσπαθώ να είναι ομοιόμορφο το πάχος σε όλη τη ζύμη για να ψηθούν ταυτόχρονα όλα τα κράκερ διαφορετικά μπορεί να χρειαστεί να ψήσω λίγο παραπάνω τα κομμάτια που είναι πιο παχιά).
  4. Μεταφέρω προσεκτικά το μείγμα σε ένα ταψί. 
  5. Αφαιρώ την επάνω λαδόκολλα και με τον κόφτη της πίτσας ή με ένα μαχαίρι κόβω το μείγμα σε τετράγωνα.
  6. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 150οC στον αέρα για 10-15 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά τα κράκερ. 

Κράκερ σε ολόκληρη τη συνταγή:20

Σε 1 κράκερ

Ενέργεια 27 kcal
Πρωτεΐνες 0,5 g
Υδατάνθρακες 1,5 g
Φυτικές ίνες 1 g
Σάκχαρα 0 g
Λιπαρά 2,3 g
Κορεσμένα 0,3 g
Πολυακόρεστα 0,8 g
Μονοακόρεστα 1,1 g