Συνταγές

Low Carb κεκάκια μήλου

Αφράτα κεκάκια μήλου με αλεύρι αμυγδάλου (τριμμένα αμύγδαλα) χωρίς ζάχαρη. Ιδανικά για άτομα με διαβήτη ή αντίσταση στην ινσουλίνη και για άτομα με δυσανεξία στη γλουτένη.

Υλικά

  • 140 γρ. αλεύρι αμυγδάλου (ή αμύγδαλα καλά τριμμένα στο μούλτι)
  • 80 γρ. γλυκαντικό με εριθρυτόλη και στέβια (1:1 αναλογία με ζάχαρη)
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 αβγά
  • 2 κ.σ. γάλα (ζωικό ή γάλα σόγιας για διατροφή χωρίς λακτόζη)
  • 1/2 κ.γ. baking powder
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 μήλο (100 γρ.) τριμμένο

Οδηγίες

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύω καλά το αλεύρι αμυγδάλου με το γλυκαντικό, το baking powder, την κανέλα και το αλάτι.
  2. Σε άλλο μπολ χτυπάω τα αβγά με το μίξερ και προσθέτω συνεχίζοντας το χτύπημα το ελαιόλαδο, τη βανίλια και το γάλα.
  3. Ρίχνω σταδιακά το μείγμα με το αλεύρι αμυγάλου στο μείγμα με τα αβγά, ανακατεύωντας με κυκλικές κινήσεις με μία σπάτουλα.
  4. Προσθέτω στο μείγμα και το τριμμένο μήλο και ανακατεύω με τη σπάτουλα.
  5. Τοποθετώ το μείγμα σε φόρμες για muffins (μέχρι τα 3/4 της θέσης) τις οποίες έχω αλείψει με ένα πινέλο με λίγο ελαιόλαδο.
  6. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 25 περίπου λεπτά.


Κεκάκια σε ολόκληρη τη συνταγή: 8

Σε 1 κεκάκι:
Ενέργεια 157 kcal
Πρωτεΐνες 5,6 g
Υδατάνθρακες 5,4 g
   Φυτικές ίνες 2 g
   Σάκχαρα 2,5 g
Λιπαρά 13,5 g
   Κορεσμένα 1,5 g
   Πολυακόρεστα 2,6 g
   Μονοακόρεστα 8,6 g


© 2018 Pinelopi Douvogianni. All Rights Reserved. Powered by NGSOL