Κοτόπουλο τηγανιά με πολύχρωμες πιπεριές

Χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη, χαμηλών υδατανθράκων, χωρίς λακτόζη, χωρίς γλουτένη

Υλικά 

  • 2 φιλέτα κοτόπουλο κομμένα σε μπουκιές
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
  • 1 πορτοκαλί πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
  • 1 μικρό ποτήρι ξηρό λευκό κρασί
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 πρέζες από: ρίγανη, πάπρικα, κάρυ
  • Αλάτι-πιπέρι κατά προτίμηση

 Οδηγίες

  1. Σε ένα μπολ ρίχνω το ελαιόλαδο με το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, την πάπρικα και το κάρυ. Προσθέτω τις μπουκιές κοτόπουλου και τις πιπεριές και ανακατεύω καλά ώστε να καλυφθούν όλα τα κομμάτια του κοτόπουλου με τα μπαχαρικά.
  2. Σε μία αντικολλητική κατσσαρόλα ρίχνω το κοτόπουλο με τις πιπεριές, σκεπάζω με το καπάκι και τα αφήνω να μαγειρευτούν για 10 περίπου λεπτά, ανακατεύωντας που και που, μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο.
  3. Σβήνω με το κρασί και αφήνω το φαγητό να μαγειρευτεί για 10 περίπου λεπτά ακόμα.
  4. Γέρνω την κατσαρόλα στο πλάι, ρίχνω μέσα τη μουστάρδα και ανακατεύω με τα υγρά μέχρι να διαλυθεί. Ακουμπάω την κατσαρόλα στο μάτι και ανακατεύω ελαφριά να πάει παντού η μουστάρδα.
  5. Σκεπάζω την κατσαρόλα με το καπάκι, σβήνω τη φωτιά και αφήνω το φαγητό πάνω στο μάτι για να δέσει η σάλτσα.

Αν έχετε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τη συνταγή, διατροφική ή σε ότι αφορά την παρακευή, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν.