Κοτόπουλο με λευκή σάλτσα και μανιτάρια

Χαμηλών υδατανθράκων, χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη, χωρίς γλουτένη

Υλικά 

  • 2 φιλέτα κοτόπουλο κομμένα σε μπουκιές
  • 2 κούπες μανιτάρια κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
  • 2 κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη ή στο μούλτι
  • 1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 φλ. γάλα εβαπορέ light
  • 2 κ.σ. απαλή μουστάρδα
  • 2 φλ. ζεστό νερό
  • 1 κοφτό κ.γ. corn flour
  • Αλάτι, πιπέρι κατά προτίμηση

 Οδηγίες

  1. Προθερμαίνω ένα αντικολλητικό τηγάνι (ή κατσαρόλα) σε υψηλή φωτιά (θα πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο ώστε όλο το κοτόπουλο να ακουμπάει στον πάτο).
  2. Ρίχνω λίγο νερό και μόλις αρχίσει να αχνίζει ρίχνω τα κρεμμύδια. Ανακατεύω μέχρι να μαραθούν.
  3. Προσθέτω το κοτόπουλο και αχνίζω από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.
  4. Σβήνω με το κρασί και όταν εξατμιστεί ρίχνω το ζεστό νερό. Προσθέτω τα μανιτάρια, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνω να βράσει το κοτόπουλο μέχρι να μαλακώσει.
  5. Λίγο πριν να είναι έτοιμο το κοτόπουλο προσθέτω το ελαιόλαδο και χαμηλώνω τη φωτιά.
  6. Σε μία κούπα ανακατεύω καλά το γάλα με τη μουστάρδα και το corn flour. Ρίχνω το μείγμα στο φαγητό.
  7. Ανακατεύω για λίγη ώρα (σε χαμηλή φωτιά) μέχρι να δέσει η σάλτσα, και είναι έτοιμο!

Σε 1 μέτρια μερίδα (1/3 της συνταγής)

Ενέργεια 420 kcal
Πρωτεΐνες 57,3 g
Υδατάνθρακες 18,8 g
Φυτικές ίνες 1,8 g
Σάκχαρα 13,6 g
Λιπαρά 12 g
Κορεσμένα 2,1 g
Πολυακόρεστα 1,6 g
Μονοακόρεστα 7,3 g

 

 

 

 

 

 

 

 

Αν έχετε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τη συνταγή, διατροφική ή σε ότι αφορά την παρακευή, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν.