Συνταγές

Κοτόπουλο με λευκή σάλτσα και μανιτάρια

Υλικά για 2 μερίδες

  • 2 φιλέτα κοτόπουλο κομμένα σε μπουκιές
  • 2 κούπες μανιτάρια κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
  • 2 κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη ή στο μούλτι
  • 1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 φλ. γάλα εβαπορέ light
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. απαλή μουστάρδα
  • 2 φλ. ζεστό νερό
  • 1 κοφτό κ.γ. corn flour
  • Αλάτι, πιπέρι κατά προτίμηση

Οδηγίες

  1. Σε ένα τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρω ελαφρά το κρεμμύδι (ή αχνίζω σε λίγο νερό και προσθέτω το ελαιόλαδο προς το τέλος).
  2. Ρίχνω το κοτόπουλο και σοτάρω από όλες τις πλευρές μέχρι να ψηθεί.
  3. Σβήνω με το κρασί και όταν εξατμιστεί ρίχνω το νερό και αφήνω να βράσει το κοτόπουλο μέχρι να μαλακώσει.
  4. Ρίχνω τα μανιτάρια και το αλάτι και συνεχίζω το μαγείρεμα για λίγη ώρα ακόμη (τα μανιτάρια δεν τα πλένω, τα σκουπίζω καλά με μία καθαρή πετσέτα ή τα ξεφλουδίζω).
  5. Σε μία κούπα ανακατεύω καλά το γάλα, τη μουστάρδα και το corn flour, και το ρίχνω στο κοτόπουλο. Είναι έτοιμο μόλις δέσει η σάλτσα.

Διατροφική ανάλυση ανά μερίδα

  • Ενέργεια 420 kcal
  • Πρωτεΐνες 57,3 g
  • Υδατάνθρακες 18,8 g
  • Φυτικές ίνες 1,8 g
  • Σάκχαρα 13,6 g
  • Λιπαρά 12 g
  • Κορεσμένα 2,1 g
  • Πολυακόρεστα 1,6 g
  • Μονοακόρεστα 7,3 g

© 2018 Pinelopi Douvogianni. All Rights Reserved. Powered by NGSOL