Συνταγές

Κοτόπουλο με λευκή σάλτσα και μανιτάρια

Υλικά για 2 μερίδες

  • 2 φιλέτα κοτόπουλο κομμένα σε μπουκιές
  • 2 κούπες μανιτάρια κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
  • 2 κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη ή στο μούλτι
  • 1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 φλ. γάλα εβαπορέ light
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. απαλή μουστάρδα
  • 2 φλ. ζεστό νερό
  • 1 κοφτό κ.γ. corn flour
  • Αλάτι, πιπέρι κατά προτίμηση

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνω ένα αντικολλητικό τηγάνι (ή κατσαρόλα) σε μέτρια φωτιά (θα πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο ώστε όλο το κοτόπουλο να ακουμπάει στον πάτο).
  2. Ρίχνω λίγο νερό και μόλις αρχίσει να αχνίζει ρίχνω τα κρεμμύδια. Ανακατεύω μέχρι να μαραθούν (ή σοτάρω σε μέτρια φωτιά στο ελαιόλαδο).
  3. Προσθέτω το κοτόπουλο και αχνίζω από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.
  4. Σβήνω με το κρασί και όταν εξατμιστεί ρίχνω το ζεστό νερό. Προσθέτω τα μανιτάρια, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνω να βράσει το κοτόπουλο μέχρι να μαλακώσει.
  5. Λίγο πριν να είναι έτοιμο το κοτόπουλο προσθέτω το ελαιόλαδο και χαμηλώνω τη φωτιά.
  6. Σε μία κούπα ανακατεύω καλά το γάλα με τη μουστάρδα και το corn flour. Ρίχνω το μείγμα στο φαγητό.
  7. Ανακατεύω για λίγη ώρα (σε χαμηλή φωτιά) μέχρι να δέσει η σάλτσα, και είναι έτοιμο.

Διατροφική ανάλυση ανά μερίδα

  • Ενέργεια 420 kcal
  • Πρωτεΐνες 57,3 g
  • Υδατάνθρακες 18,8 g
  • Φυτικές ίνες 1,8 g
  • Σάκχαρα 13,6 g
  • Λιπαρά 12 g
  • Κορεσμένα 2,1 g
  • Πολυακόρεστα 1,6 g
  • Μονοακόρεστα 7,3 g

© 2018 Pinelopi Douvogianni. All Rights Reserved. Powered by NGSOL