Συνταγές

Κοτόπουλο φρικασέ

Υλικά για 2 μερίδες

  • 2 φιλέτα κοτόπουλο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 ματσάκι φρέσκα κρεμμύδια
  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • 1-2 μαρούλια χοντροκομμένα (ανάλογα το μέγεθός τους)
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • 1 μέτριο αυγό
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • Αλάτι-πιπέρι

Οδηγίες

  1. Βράζω το κοτόπουλο για 15 περίπου λεπτά και κρατάω το ζουμί του.
  2. Ρίχνω το ελαιόλαδο σε μία αντικολλητική κατσαρόλα και σοτάρω σε μέτρια φωτιά τα κρεμμύδια και μετά το κοτόπουλο.
  3. Προσθέτω τα μαρούλια και λίγο από το ζωμό του κοτόπουλου, αλατοπιπερώνω και προσθέτω τον άνηθο.
  4. Σκεπάζω την κατσαρόλα και αφήνω το φαγητό να βράσει για 30 περίπου λεπτά σε μέτρια φωτιά. Αν χρειαστεί προσθέτω λίγο από το ζωμό του κοτόπουλου (αν «σωθούν» τα υγρά).
  5. Σε λίγο κρύο ζωμό διαλύω το αλεύρι, το ρίχνω στην κατσαρόλα και αφήνω να πάρει μία βράση.
  6. Ετοιμάζω το αυγολέμονο: Χτυπάω καλά το χυμό λεμονιού με το αυγό και ρίχνω 1 κ.σ. υγρά από το φαγητό.
  7. Κατεβάζω το φαγητό από τη φωτιά, ρίχνω το αυγολέμονο και ανακατεύω μέχρι να πήξει. 

Διατροφική ανάλυση ανά μερίδα

  • Ενέργεια 366 kcal
  • Πρωτεΐνες 41,8 g
  • Υδατάνθρακες 10 g
  • Φυτικές ίνες 4,7 g
  • Σάκχαρα 3 g
  • Λιπαρά 18 g
  • Κορεσμένα 3,1 g
  • Πολυακόρεστα 2,4 g
  • Μονοακόρεστα 11,2 g

© 2018 Pinelopi Douvogianni. All Rights Reserved. Powered by NGSOL