Κοτόπουλο φρικασέ

Χαμηλών υδατανθράκων, χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη, χωρίς λακτόζη

Υλικά 

  • 500 γρ. κοτόπουλο φιλέτο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 ματσάκι φρέσκα κρεμμύδια
  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • 1-2 μαρούλια χοντροκομμένα (ανάλογα το μέγεθός τους)
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • 1 μέτριο αβγό
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • Αλάτι-πιπέρι

 Οδηγίες

  1. Βράζω το κοτόπουλο για 15 περίπου λεπτά και κρατάω το ζουμί του.
  2. Αχνίζω με λίγο νερό σε μία αντικολλητική κατσαρόλα τα κρεμμύδια και μετά το κοτόπουλο.
  3. Προσθέτω τα μαρούλια, το ελαιόλαδο και λίγο από το ζωμό του κοτόπουλου, αλατοπιπερώνω και προσθέτω τον άνηθο.
  4. Σκεπάζω την κατσαρόλα και αφήνω το φαγητό να βράσει για 30 περίπου λεπτά σε μέτρια φωτιά. Αν χρειαστεί προσθέτω λίγο από το ζωμό του κοτόπουλου (αν «σωθούν» τα υγρά).
  5. Σε λίγο κρύο ζωμό διαλύω το αλεύρι, το ρίχνω στην κατσαρόλα και αφήνω να πάρει μία βράση.
  6. Ετοιμάζω το αβγολέμονο: Χτυπάω καλά το χυμό λεμονιού με το αβγό και ρίχνω 1 κ.σ. υγρά από το φαγητό. Κατεβάζω το φαγητό από τη φωτιά, ρίχνω το αβγολέμονο και ανακατεύω μέχρι να πήξει. 

Αν έχετε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τη συνταγή, διατροφική ή σε ότι αφορά την παρακευή, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν.