Συνταγές

Κολοκυθοτυρόπιτα με κίτρινη κολοκύθα

Υγιεινή κολοκυθοτυρόπιτα με αλεύρι ολικής. Πλούσια σε φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά και χαμηλή σε κορεσμένα λιπαρά. Κατάλληλη για άτομα με διαβήτη ή αντίσταση στην ινσουλίνη.

Υλικά 

  • 400 γρ. κίτρινη κολοκύθα τριμμένη στο χοντρό του τρίφτη
  • 200 γρ. κατσικίσιο τυρί (ή άλλο λευκό τυρί με χαμηλά λιπαρά)
  • 2 μέτρια αβγά
  • 50 γρ. ελαιόλαδο και επιπλέον για το ταψί
  • 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά
  • 1 κ.γ. ψιλοκομμένο δυόσμο
  • 2 κ.σ. λιναρόσπορο σπασμένο
  • 100 γρ. αλεύρι ολικής
  • 50 γρ. λευκό αλεύρι
  • 1 κ.γ. baking powder

 Οδηγίες

  1. Ανακατεύω σε ένα μπολ τα αλεύρια με το baking powder.
  2. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνω το λάδι και τα αβγά. Τα ανακατεύω μέχρι να ενσωματωθούν. 
  3. Προσθέτω στο μείγμα με τα αβγά όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα αλεύρια. Τα ανακατεύω, προσθέτω και το μείγμα με τα αλεύρια και ανακατεύω μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  4. Αλείφω ένα μέτριο ταψί με ελαιόλαδο και απλώνω το μείγμα, πιέζοντας ελαφρά με ένα κουτάλι ή σπάτουλα. 
  5. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για περίπου 1 ώρα, μέχρι να πάρει χρώμα η πίτα.


Σε 1 μέτριο κομμάτι (1/8 συνταγής):

Ενέργεια 233 kcal
Πρωτεΐνες 9,8 g
Υδατάνθρακες 18,8 g
   Φυτικές ίνες 2,4 g
   Σάκχαρα 2 g
Λιπαρά 13,9 g
   Κορεσμένα 5,1 g
   Πολυακόρεστα 1,6 g
   Μονοακόρεστα 6,4 g

© 2018 Pinelopi Douvogianni. All Rights Reserved. Powered by NGSOL