Συνταγές

Κολοκυθόσουπα βελουτέ

Υλικά για 5 μερίδες

  • 1 κιλό κίτρινη κολοκύθα κομμένη σε κύβους
  • 2 μέτρια καρότα, κομμένα σε κύβους
  • 1 μέτρια πατάτα, κομμένη σε κύβους
  • 1 πράσο, κομμένo σε μεγάλα κομμάτια
  • Ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
  • Χυμός από 1 πορτοκάλι
  • 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κύβος λαχανικών (ή 2-3 σπιτικοί κύβοι λαχανικών)
  • Αλάτι-πιπέρι ανάλογα την προτίμηση

Οδηγίες

  1. Ρίχνω όλα τα λαχανικά σε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και τα αχνίζω για λίγο.
  2. Σβήνω με το κρασί.
  3. Ρίχνω το ξύσμα πορτοκαλιού και το χυμό πορτοκάλι.
  4. Ρίχνω ζεστό νερό, τόσο ώστε να καλύψει τα λαχανικά.
  5. Ρίχνω και τον κύβο λαχανικών (2-3 αν είναι σπιτικοί κύβοι λαχανικών)
  6. Αφήνω να πάρει μία βράση, χαμηλώνω τη φωτιά, σκεπάζω με το καπάκι και σιγοβράζω για 30-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  7. Πολτοποιώ τα λαχανικά με το ραβδομπλέντερ.
  8. Ρίχνω το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και αφήνω να πάρει μία βράση ακόμα.

Αρωματική βελουτέ κολοκυθόσουπα με λίγες θερμίδες. Μπορείτε να τη χωρίσετε σε μερίδες και να την αποθηκεύσετε στην κατάψυξη για να έχετε έτοιμο στα γρήγορα ένα ελαφρύ γεύμα όταν το επιθυμείτε.

Διατροφική ανάλυση σε 1 μερίδα

  • Ενέργεια 181 kcal
  • Πρωτεΐνες 3,4 g
  • Υδατάνθρακες 26,5 g
  • Φυτικές ίνες 3 g
  • Σάκχαρα 5,5 g
  • Λιπαρά 8,5 g
  • Κορεσμένα 1,2 g
  • Πολυακόρεστα 0,9 g
  • Μονοακόρεστα 5,9 g

© 2018 Pinelopi Douvogianni. All Rights Reserved. Powered by NGSOL