Κολοκυθοτυρόπιτα με κίτρινη κολοκύθα

 

Χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη, χορτοφαγική

Υλικά 

  • 400 γρ. κίτρινη κολοκύθα τριμμένη στο χοντρό του τρίφτη
  • 200 γρ. κατσικίσιο τυρί (ή άλλο λευκό τυρί με χαμηλά λιπαρά)
  • 2 μέτρια αβγά
  • 50 γρ. ελαιόλαδο και επιπλέον για το ταψί
  • 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά
  • 1 κ.γ. ψιλοκομμένο δυόσμο
  • 2 κ.σ. λιναρόσπορο σπασμένο
  • 100 γρ. αλεύρι ολικής
  • 50 γρ. λευκό αλεύρι
  • 1 κ.γ. baking powder

 Οδηγίες

  1. Ανακατεύω σε ένα μπολ τα αλεύρια με το baking powder.
  2. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνω το λάδι και τα αβγά. Τα ανακατεύω μέχρι να ενσωματωθούν. 
  3. Προσθέτω στο μείγμα με τα αβγά όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα αλεύρια. Τα ανακατεύω, προσθέτω και το μείγμα με τα αλεύρια και ανακατεύω μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  4. Αλείφω ένα μέτριο ταψί με ελαιόλαδο και απλώνω το μείγμα, πιέζοντας ελαφρά με ένα κουτάλι ή σπάτουλα. 
  5. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για περίπου 1 ώρα, μέχρι να πάρει χρώμα η πίτα.

Αν έχετε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τη συνταγή, διατροφική ή σε ότι αφορά την παρακευή, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. 

Σε 1 μέτριο κομμάτι (1/8 της συνταγής)

Ενέργεια 233 kcal
Πρωτεΐνες 9,8 g
Υδατάνθρακες 18,8 g
Φυτικές ίνες 2,4 g
Σάκχαρα 2 g
Λιπαρά 13,9 g
Κορεσμένα 5,1 g
Πολυακόρεστα 1,6 g
Μονοακόρεστα 6,4 g