Συνταγές

Κέικ ολικής με κακάο

Υλικά για 1 φόρμα για κέικ

  • 500 γρ. αλεύρι ολικής για κέικ που φουσκώνει μόνο του
  • 4 αυγά
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • 300 ml γάλα ελαφρύ
  • 5 κ.σ. κακάο σε σκόνη
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (ή ξύσμα από 1 πορτοκάλι)
  • 2 φλ. γλυκαντικό με εριθρυτόλη (αναλογία 1:1 με ζάχαρη ή αντίστοιχη ποσόσοτητα από άλλο γλυκαντικό κατάλληλο για ψήσιμο, π.χ. 1 φλ. ζάχαρη με στέβια με αναλογία 1:2 με τη ζάχαρη)

Οδηγίες

  1. Χτυπάω το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη με το μίξερ.
  2. Προσθέτω ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζω το χτύπημα για 3 περίπου λεπτά.
  3. Ρίχνω τη βανίλια και το κακάο μέσα από ένα σουρωτήρι (το "κοσκινίζω").
  4. Προσθέτω εναλλάξ το αλεύρι και το γάλα ανακατεύοντας απαλά με μία σπάτουλα μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά.
  5. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 1 περίπου ώρα.

Εύκολο κέικ ολικής με κακάο χωρίς ζάχαρη. Κατάλληλο γλυκό/σνακ για άτομα με διαβήτη ή αντίσταση στην ινσουλίνη.

Διατροφική ανάλυση σε 1 φέτα 70 g

  • Ενέργεια 196 kcal
  • Πρωτεΐνες 5,3 g
  • Υδατάνθρακες 19,7 g
  • Φυτικές ίνες 3,5 g
  • Σάκχαρα 1 g
  • Λιπαρά 11,8 g
  • Κορεσμένα 2 g
  • Πολυακόρεστα 1,4 g
  • Μονοακόρεστα 7,8 g

© 2018 Pinelopi Douvogianni. All Rights Reserved. Powered by NGSOL