Καριόκες χωρίς ζάχαρη

 

Χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη, χωρίς λακτόζη, χορτοφαγική, vegan

Υλικά 

  • 100 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
  • 50 γρ. φρυγανιά ολικής τριμμένη στο μούλτι
  • 2 κ.σ. χαρουπάλευρο (ή κακάο σε σκόνη)
  • 2 κ.σ. γλυκαντικό με εριθρυτόλη
  • 1/4 κ.γ. κανέλλα
  • 100 γρ. γάλα σόγιας χωρίς προσθήκη ζάχαρης (ή άλλο γάλα με χαμηλά λιπαρά)
  • 1 κ.σ. κονιάκ
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 30 γρ. ώριμο αβοκάντο 
  • 170 γρ. σοκολάτα υγείας με γλυκαντικό

 Οδηγίες

  1. Σε ένα μπολ ρίχνω τα καρύδια, τη φρυγανιά, το χαρουπάλευρο, το γλυκαντικό και την κανέλλα. Ανακατεύω ελαφρά.
  2. Ρίχνω στο μούλτι το γάλα σόγιας, το κονιάκ, το εκχύλισμα βανίλιας και το αβοκάντο και χτυπάω καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  3. Ρίχνω τα υγρά υλικά στο μείγμα με τα στερεά και ανακατεύω πολύ καλά. 
  4. Απλώνω διάφανη μεμβράνη (ή αντικολλητικό χαρτί ψησίματος) και βάζω πάνω το μείγμα. Φτιάχνω ένα ρολό διαμέτρου περίπου 5 εκ. (πιέζω να γίνει πολύ σφιχτό) και τυλίγω.
  5. Το τοποθετώ στην κατάψυξη για 1-2 ώρες.
  6. Κόβω το ρολό σε φέτες πάχους περίπου 1-2 εκ. με ένα κοφτερό μαχαίρι (αν το μαχαίρι δεν είναι κοφτερό ή δεν έχει παγώσει καλά το μείγμα μπορεί να "τρίβουν" λίγο τα κομμάτια στο κόψιμο - μπορώ απλά να "διορθώσω" το σχήμα με τα χέρια μου!)
  7. Λιώνω τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Βυθίζω μία-μία τις καριόκες στη λιωμένη σοκολάτα (με ένα πηρούνι ή με μία τσιμπίδα) και τις τοποθετώ σε αντικολλητικό χαρτί. 
  8. Αφήνω να κρυώσουν και είναι έτοιμες!
  9. Αποθηκεύω στο ψυγείο σε ένα αεροστεγές μπολ. 

Αν έχετε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τη συνταγή, διατροφική ή σε ότι αφορά την παρακευή μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. 

Τεμάχια σε ολόκληρη τη συνταγή: 14

Ανά τεμάχιο

Ενέργεια 127 kcal
Πρωτεΐνες 3,9 g
Υδατάνθρακες 8,1 g
Φυτικές ίνες 3,6 g
Σάκχαρα 1,2 g
Λιπαρά 11,2 g
Κορεσμένα 4,3 g
Πολυακόρεστα 2,8 g
Μονοακόρεστα 3,3 g