Συνταγές

Γρήγορη μηλόπιτα με αλεύρι ολικής

Υλικά για 1 μέτριο ταψί

  • 1 1/2 φλ. (210 γρ.) αλεύρι ολικής
  • 1/2 φλ. (70 γρ.) αλεύρι λευκό
  • 1 1/2 κ.γ. baking powder
  • 1/2 κ.γ. baking soda
  • 2 αυγά
  • 1 1/2 φλ. γλυκαντικό με εριθρυτόλη (αναλογία 1:1 με ζάχαρη ή αντίστοιχη ποσόσοτητα από άλλο γλυκαντικό κατάλληλο για ψήσιμο, π.χ. 3/4 φλ. ζάχαρη με στέβια με αναλογία 1:2 με τη ζάχαρη)
  • 1 φλ. (210 γρ.) ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. (120 γρ.) γάλα με χαμηλά λιπαρά
  • 3-4 μήλα (700-750 γρ. καθαρισμένα)
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. κάρδαμο (ή 1 βανίλια)

Οδηγίες

  1. Χτυπάω σε ένα μπολ το ελαιόλαδο με το γλυκαντικό μέχρι να ανακατευθούν.
  2. Προσθέτω ένα-ένα τα αυγά και χτυπάω για 3 περίπου λεπτά.
  3. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύω τα αλεύρια με το baking powder, το baking soda, την κανέλα και το καρδάμωμο (ή τη βανίλια).
  4. Ρίχνω σταδιακά στο μείγμα με το ελαιόλαδο τα αλεύρια και το γάλα, ανακατεύωντας με κυκλικές κινήσεις με μία σπάτουλα.
  5. Κόβω τα μήλα σε μικρά κομμάτια και τα ανακατεύω με τα υπόλοιπα υλικά.
  6. Τοποθετώ λαδόκολλα σε ένα μέτριο ταψί και ρίχνω μέσα το μείγμα.
  7. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C βαθμούς για 1 ώρα περίπου.

Αφράτη μηλόπιτα με αλεύρι ολικής, χωρίς ζάχαρη. Κατάλληλη για άτομα με διαβήτη.

Διατροφική ανάλυση σε 1 κομμάτι 100 g

  • Ενέργεια 240 kcal
  • Πρωτεΐνες 3,8 g
  • Υδατάνθρακες 22 g
  • Φυτικές ίνες 2,7 g
  • Σάκχαρα 6 g
  • Λιπαρά 16,5 g
  • Κορεσμένα 2,4 g
  • Πολυακόρεστα 1,9 g
  • Μονοακόρεστα 11,5 g

© 2018 Pinelopi Douvogianni. All Rights Reserved. Powered by NGSOL