Συνταγές

Γλυκό ψυγείου με μπισκότα, κρέμα και ζελέ, με λίγες θερμίδες

Υλικά για 18 μερίδες

  • 20-25 μπισκότα ολικής άλεσης τύπου πτι-μπερ (ή κράκερ αν θέλω το γλυκό μου να έχει ακόμα λιγότερη ζάχαρη)
  • 90 γρ. άνθος αραβοσίτου βανίλια (2 φακελάκια)
  • 2 φακελάκια ζελέ χωρίς ζάχαρη
  • 1320 ml γάλα ελαφρύ (εβαπορέ αραιωμένο ή φρέσκο)
  • 6 κ.σ. γλυκαντικό με εριθρυτόλη (με αναλογία με τη ζάχαρη 1:1) ή άλλο γλυκαντικό που αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες - ρυθμίζω την ποσότητα ανάλογα με την αναλογία του με ζάχαρη
  • 1200 ml νερό

Οδηγίες

  1. Σε ένα τετράγωνο ταψί ή πυρέξ τοποθετώ μία στρώση μπισκότα.
  2. Ετοιμάζω την κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες (με γλυκαντικό αντί για ζάχαρη).
  3. Απλώνω την κρέμα πάνω στα μπισκότα και αφήνω λίγη ώρα να πήξει (δεν τη βάζω στο ψυγείο όσο είναι ακόμα ζεστή).
  4. Ετοιμάζω και το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες και το απλώνω προσεκτικά πάνω από την κρέμα (δεν το ρίχνω απότομα για να μην ανακατευτεί με την κρέμα).
  5. Βάζω το γλυκό στο ψυγείο και το αφήνω να κρυώσει.

Δροσερό γλυκό με πολύ λίγη ζάχαρη και λίγες θερμίδες, ιδανικό για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.

Διατροφική ανάλυση ανά μερίδα

  • Ενέργεια 100 kcal
  • Πρωτεΐνες 4,5 g
  • Υδατάνθρακες 15 g
  • Φυτικές ίνες 0,3 g
  • Σάκχαρα 5,9 g
  • Λιπαρά 2,6 g
  • Κορεσμένα 1,5 g
  • Πολυακόρεστα 0,1 g
  • Μονοακόρεστα 0,4g

© 2018 Pinelopi Douvogianni. All Rights Reserved. Powered by NGSOL