Συμβουλές

Συχνά ακούμε τους ειδικούς σε θέματα διατροφής να λένε ότι το ψήσιμο στα κάρβουνα είναι πιο υγιεινό σε σχέση με άλλους τρόπους μαγειρέματος, για παράδειγμα το τηγάνισμα. Η σύσταση αυτή βασίζεται στο γεγονός ότι μαγειρεύοντας στα κάρβουνα δεν προστίθεται επιπλέον λίπος στο φαγητό και επομένως δεν επιβαρύνεται η υγεία μας με πολλά λιπαρά.


Σήμερα στο εμπόριο μπορεί κανείς να βρει μεγάλη ποικιλία από υποκατάστα γευμάτων σε διάφορες μορφές όπως σκόνη, σούπες, μπάρες κ.α. Μερικά από αυτά είναι σχεδιασμένα να αντικαταστήσουν όλα τα γεύματα της ημέρας, ενώ άλλα μόνο 1-2 γεύματα.


Η παρούσα συνέντευξη έγινε κατά τη διάρκεια του 1ου Συμποσίου Διαχείρισης Βάρους, 19 Μαΐου 2012, υπό τη διοργάνωση της Ομάδας Εργασίας - Ομάδας Ειδικών του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων - Διατροφολόγων (http://www.hda.gr), στο ξενοδοχείο King George, στο κέντρο της Αθήνας

.


Ο καρκίνος του μαστού προσβάλλει περίπου μία στις 10 γυναίκες στις αναπτυγμένες χώρες. Παρότι δεν υπάρχει σίγουρος τρόπος για να αποφύγει κάποιος την εμφάνιση του καρκίνου του μαστού, έχει βρεθεί σε πολλές έρευνες ότι συγκεκριμένες διατροφικές συνήθειες και ένας υγιεινός τρόπος ζωής μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης και να βελτιώσουν τα αποτελέσματα σε όσους έχουν ήδη παρουσιάσει καρκίνο του μαστού.


© 2018 Pinelopi Douvogianni. All Rights Reserved. Powered by NGSOL