Για εμάς κάθε πελάτης-ασθενής είναι μοναδικός και τον αντιμετωπίζουμε με αυτό τον τρόπο.

Από την πρώτη μας συνεδρία θα διαπιστώσετε ότι είμαστε εδώ για να σας ακούσουμε και να σας καθοδηγήσουμε έτσι ώστε να έχετε μία καλύτερη ποιότητα ζωής.

Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην ψυχολογία και σεβόμαστε τον τρόπο ζωής και τις προτιμήσεις του κάθε μας πελάτη-ασθενή.

Από την εμπειρία μας έχουμε διαπιστώσει ότι όπως δεν υπάρχει μία δίαιτα που να ταιριάζει σε όλους έτσι δεν υπάρχει και ένας τρόπος προσέγγισης που να είναι αποτελεσματικός για όλους. Για αυτό και αντιμετωπίζουμε κάθε πελάτη-ασθενή διαφορετικά, ανάλογα με την ετοιμότητά του για αλλαγή και την προσωπικότητά του.

Ενημερωνόμαστε συνεχώς και προσπαθούμε να εξελίσσουμε τις υπηρεσίες μας με βάση τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα.

Θέλουμε να σας εκπαιδεύσουμε και να σας εμπνεύσουμε για να ζήσετε μία καλύτερη ζωή!


Η Πηνελόπη Δουβόγιαννη αποφοίτησε από το τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του πανεπιστημίου Robert Gordon της Μ. Βρετανίας το 2003, ενώ το 2012 ειδικεύτηκε στην παχυσαρκία στο ίδιο πανεπιστήμιο αποκτώντας τον τίτλο MSc Obesity Science and Management.

Από το 2003 έως το 2005 εργάσθηκε ως κλινικός διαιτολόγος στα νοσοκομεία University Hospital of Wales (Cardiff), Queen Elizabeth Hospital (London) και Southmead Hospital (Bristol) της Μ. Βρετανίας όπου είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει ασθενείς σε ένα μεγάλο εύρος κλινικών πεδίων (όπως καρδιαγγειακά νοσήματα, σακχαρώδη διαβήτη, γαστρεντερολογικές διαταραχές κ.α.).

Στο Southmead Hospital εργάσθηκε ως ειδικός διαιτολόγος για τον διαβήτη, όπου απέκτησε ενδονοσοκομειακή εμπειρία στην διατροφική αντιμετώπιση του διαβήτη τύπου 1 και 2, και παρακολουθούσε εξωτερικούς ασθενείς σε κλινική για διαβήτη κυήσεως. Επιπλέον παρέδιδε σεμινάρια για την διατροφική επιμόρφωση ασθενών με διαβήτη τύπου 1 και 2. Στο ίδιο νοσοκομείο εργάσθηκε επίσης ως επόπτης φοιτητών διαιτολογίας κατά την διάρκεια της πρακτικής τους άσκησης.

Από το 2005 έως σήμερα διατηρεί νόμιμο ιδιωτικό διαιτολογικό γραφείο και παρακολουθεί πλήθος σεμιναρίων, συνεδρίων και ημερίδων πάνω στην κλινική διατροφή στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, στηρίζοντας τη συνεχιζόμενη επαγγελματική της κατάρτιση.

'Εχει συμμετάσχει ως ομιλήτρια σε Ελληνικά επιστημονικά συνέδρια και στο συνέδριο της Ευρωπαΐκής Ομοσπονδίας Συλλόγων Διαιτολόγων (EFAD), στα οποία έχει παρουσίασει διάφορα επίκαιρα θέματα σχετικά με τη διατροφή.

Είναι κάτοχος της Άδειας Άσκησης του Επαγγέλματος Διατολόγου-Διατροφολόγου, μέλος του Expert Group της Ομάδας Ειδικών Διαχείρισης Βάρους του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων Διατροφολόγων, της Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος και της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρίας Παχυσαρκίας. 

ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ

2012

MSc (Master of Science) Obesity Science and Management, The Robert Gordon University

Μεταπτυχιακή διατριβή: Σύγκριση απώλειας βάρους ανάμεσα σε παχύσαρκες γυναίκες με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών ή διαβήτη τύπου 2 με υγιείς γυναίκες που ακολούθησαν πρόγραμμα απώλειας βάρους, και παράγοντες που συμβάλλουν στην διατήρηση της απώλειας του βάρους στα 2 χρόνια.

2003

BSc (Bachelor of Science) Nutrition and Dietetics, Hons, RD (Registered Dietitian), The Robert Gordon University

 

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

2005-παρόν

Κλινικός Διαιτολόγος Διατροφολόγος, FitDiet Δαιτολογικό Γραφείο

2004-2005

Κλινικός Διαιτολόγος Διατροφολόγος Ειδικός στο Διαβήτη, Southmead Hospital, Bristol, UK

2003-2004

Κλινικός Διαιτολόγος Διατροφολόγος, Queen Elizabeth Hospital, London, UK

2003

Κλινικός Διαιτολόγος Διατροφολόγος, University Hospital of Wales, Cardiff, UK

 

ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ

2013

Gestational Diabetes: Moving from Evidence-Based Guidelines to Practical Application (Διαβήτης Κυήσεως: από επιστημονικά τεκμηριωμένες οδηγίες στην πρακτική εφαρμογή), Academy of Nutrition and Dietetics 

2012

ISAK (International Society for the Advancement of Kinanthropometry) training, Level 1 Antropometrist

2004

Clinical Supervisory Skills Training, British Dietetic Association

 

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Veganism Debate: Μία ασφαλής διατροφική επιλογή προαγωγής υγείας;, 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής & Διαιτολογίας, 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κλινικής Διατροφής & Μεταβολισμού, 2017, Αθήνα

Επίδραση των μακροθρεπτικών συστατικών στην αντίσταση στην ινσουλίνη και τις απαιτήσεις σε ινσουλίνη, 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Καρδιοµεταβολικών Παραγόντων Κινδύνου, 2015, Καλαμάτα.

The gut microbiota and its relationship to diet, energy regulation and obesity, 8th DIETS - EFAD Conference, 2014, Athens

Ο ρόλος της βιταμίνης D στην διαχείριση του καρδιαγγειακού κινδύνου, 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Καρδιοµεταβολικών Παραγόντων Κινδύνου, 2014, Καλαμάτα.

Ειδικοί διατροφικοί χειρισμοί για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, 1ο Συμπόσιο Ομάδας Ειδικών Διαχείρισης Βάρους Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων Διατροφολόγων, 2012, Αθήνα.

 

ΜΕΛΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ/ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων Διατροφολόγων (μέλος του Expert Group της Ομάδας Ειδικών Διαχείρισης Βάρους)

Ένωση Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος

Ελληνική Ιατρική Εταιρία Παχυσαρκίας


© 2018 Pinelopi Douvogianni. All Rights Reserved. Powered by NGSOL