Απώλεια βάρους

 Χάστε βάρος τρώγοντας τα αγαπημένα σας φαγητά!

Ελάτε να φτιάξουμε μαζί το διαιτολόγιο που σας ταιριάζει και να σας μάθουμε να τρώτε υγιεινά συμπεριλαμβάνοντας τα φαγητά που σας αρέσουν στη διατροφή σας

Η Πηνελόπη Δουβόγιαννη έχει πολυετή εμπειρία στην διαχείριση του βάρους και συζητώντας μαζί σας θα καταρτίσει για εσάς το διαιτολόγιο που σας ταιριάζει με στόχο να χάσετε βάρος, να μάθετε να τρώτε σωστά συμπεριλαμβάνοντας τα αγαπημένα σας φαγητά στην διατροφή σας και να διατηρήσετε την απώλεια του βάρους.

Σε κάθε συνεδρία η διαιτολόγος θα δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ψυχολογία σας και θα χρησιμοποιεί ειδικές τεχνικές τροποποίησης συμπεριφοράς για να σας ενθαρρύνει και να σας κινητοποιεί. Παράλληλα θα σας εκπαιδεύει σταδιακά σε θέματα διατροφής ώστε στο τέλος της συνεργασίας σας να έχετε μάθει τα "μυστικά" της επιτυχημένης διαχείρισης του βάρους. Δηλαδή να γίνετε ο διαιτολόγος του εαυτού σας!

Μεταξύ άλλων, στην διάρκεια της συνεργασίας σας η διαιτολόγος θα σας προτείνει υγιεινές συνταγές και θα αναπροσαρμόζει σε κάθε συνεδρία το διαιτολόγιο σας (ανάλογα με τα αποτελέσματα της λιπομέτρησης, των ιατρικών σας εξετάσεων, της καθημερινότητάς σας αλλά και της διάθεσής σας!). Πάνω από όλα όμως θα είναι πάντα δίπλα σας και θα σας αφιερώνει χρόνο για να ακούσει οτιδήποτε σας απασχολεί σε σχέση με την διαχείριση του βάρους.

Η Πηνελόπη Δουβόγιαννη είναι ειδικευμένη με μεταπτυχιακές σπουδές στην παχυσαρκία (MSc Obesity Science and Management, Robert Gordon University, UK) και είναι μέλος του Expert Group της Ομάδας Ειδικών Διαχείρισης Βάρους του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων Διατροφολόγων.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να κλείσετε το ραντεβού σας

Συντήρηση βάρους

Μετά την απώλεια βάρους είναι σημαντικό να ακολουθήσετε το πρόγραμμα συντήρησης το οποίο θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε το βάρος σας σταθερό.

Απευθυνθείτε στη διαιτολόγο η οποία θα σχεδιάσει για εσάς το κατάλληλο πρόγραμμα συντήρησης ανάλογα με το βάρος που χάσατε, το ρυθμό που χάθηκε και την δίαιτα που ακολουθήσατε. 

Ανθρωπομετρία και μέτρηση βασικού μεταβολισμού

Στο διαιτολογικό γραφείο της Πηνελόπης Δουβόγιαννη μπορείτε να κάνετε ανθρωπομετρικές μετρήσεις (ανάλυση σύστασης σώματος, μέτρηση μυϊκής μάζας και μέτρηση τοπικού λίπους με τη μέθοδο της βιοηλεκτρικής εμπέδησης και υπέρηχο) και να μετρήσετε το βασικό σας μεταβολισμό (με τη μέθοδο της έμμεσης θερμιδομετρίας). 

Οι μετρήσεις γίνονται από έμπειρο προσωπικό.
Όλα τα προγράμματα διατροφής εξατομικεύονται με βάση τα αποτελέσματα των παραπάνω μετρήσεων.

Δείτε σε αυτό το video πώς γίνεται η λιπομέτρηση στο γραφείο μας.

Διατροφή για αθλούμενους

Αν γυμνάζεστε συστηματικά η κατάλληλη διατροφή θα σας βοηθήσει να έχετε καλύτερη απόδοση, μεγαλύτερη αντοχή και να βελτιώσετε τη σύσταση του σώματός σας (να αυξήσετε τη μυϊκή σας μάζα και να μειώσετε το σωματικό σας λίπος). 

Απευθυνθείτε στην διαιτολόγο για να φτιάξετε μαζί το κατάλληλο πρόγραμμα διατροφής για εσάς ανάλογα με το είδος της άσκησης που κάνετε και με βάση στις δικές σας ανάγκες (το πρόγραμμα σας θα σχεδιαστεί βασισμένο στο μεταβολικό σας ρυθμό, την σύσταση του σώματός σας, το ιατρικό σας ιστορικό, τις καθημερινές σας συνήθειες, τις διατροφικές σας προτιμήσεις αλλά και τους δικούς σας στόχους!).

Διατροφή στην εγκυμοσύνη

Η σωστή διατροφή στην διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι σημαντική για την σωστή ανάπτυξη του εμβρύου και για την υγεία της μητέρας. Απευθυνθείτε στην διαιτολόγο για το κατάλληλο πρόγραμμα διατροφής το οποίο:

  • Καλύπτει τις θρεπτικές ανάγκες του εμβρύου και τις μητέρας σε κάθε φάση της εγκυμοσύνης.
  • Συμβάλλει στην ρύθμιση των επιπέδων γλυκόζης σε περίπτωση που εμφανίσετε διαβήτη κυήσεως (η διαιτολόγος έχει εργασθεί ως υπεύθυνη διαιτολόγος σε κλινική για διαβήτη κυήσεως στο Southmead Hospital, Bristol, UK, και έχει μετεκπαιδευτεί από το Diabetes Care and Education Dietetic Group του Academy of Nutrition and Dietetics).
  • Θα σας βοηθήσει να ελέγξετε την αύξηση του βάρους σας. 

Διατροφή στον θηλασμό

Η κατάλληλη διατροφή στην διάρκεια του θηλασμού είναι σημαντική προκειμένου να λαμβάνετε τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και να χάσετε σταδιακά το βάρος της εγκυμοσύνης.

Απευθυνθείτε στη διαιτολόγο για εξατομικευμένες συμβουλές και ένα πρακτικό πρόγραμμα διατροφής στην διάρκεια του θηλασμού (η απώλεια βάρους που μπορεί να επιτευχθεί στην διάρκεια του θηλασμού είναι συνήθως της τάξεως του 0,5 kg την εβδομάδα για τις περισσότερες γυναίκες, λόγω της αυξημένης θερμιδικής πρόσληψης προκειμένου να καλύπτονται οι θρεπτικές ανάγκες).

Παιδική διατροφή

Η διαμόρφωση υγιεινών διατροφικών συνηθειών και καλής διατροφικής συμπεριφοράς στην παιδική ηλικία είναι σημαντικές για την καλή ανάπτυξη και τον έλεγχο του σωματικού βάρους στα παιδιά. 

Απευθυνθείτε στη διαιτολόγο για να μάθει στο παιδί σας τα ...μυστικά της υγιεινής διατροφής! (το παιδί θα εκπαιδευτεί σε θέματα διατροφής και διατροφικής συμπεριφοράς και στο τέλος των συνεδριών θα πάρει τον έπαινο του "Διατροφογνώστη"). 

Διατροφή για χορτοφάγους

Είστε χορτοφάγος (δεν τρώτε κρέας μόνο ή και ψάρι/αβγά/τυροκομικά/γαλακτοκομικά/μέλι) εσείς ή το παιδί σας και ανησυχείτε για το αν λαμβάνετε όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά;

Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Με τον κατάλληλο σχεδιασμό και συνδυασμό των τροφών μία χορτοφαγική διατροφή μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες του οργανισμού.

Απευθυνθείτε στη διαιτολόγο προκειμένου να σας εκπαιδεύσει διατροφικά και να φτιάξετε μαζί το πρόγραμμα διατροφής που ταιριάζει στις διατροφικές σας επιλογές και προτιμήσεις, τον τρόπο ζωής σας και να είστε σίγουροι ότι θα καλύπτετε τις ανάγκες του οργανισμού σας σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και μακρο-θρεπτικά συστατικά. 

Διατροφή για ρύθμιση του διαβήτη

Οι διατροφικές συνήθειες των ατόμων που πάσχουν από διαβήτη τύπου 1, τύπου 2 και διαβήτη κυήσεως είναι σημαντικές για τον καλό έλεγχο των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

Απευθυνθείτε στη διαιτολόγο για να σας εκπαιδεύσει σχετικά με τη διατροφή σας (μέτρηση και κατανομή υδατανθράκων, γλυκαιμικό δείκτη των τροφών, έλεγχο μερίδων), να καταρτίσει για εσάς το κατάλληλο διαιτολόγιο ανάλογα με τη φαρμακευτική σας αγωγή και να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε το βάρος σας εάν αυτό είναι απαραίτητο.

Διατροφή για καρδιαγγειακά νοσήματα

Η διατροφή είναι σημαντική τόσο για την πρόληψη όσο και για την αντιμετώπιση των καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Απευθυνθείτε στη διαιτολόγο για διατροφική εκπαίδευση και για να καταρτίσει το κατάλληλο πρόγραμμα διατροφής για εσάς ανάλογα με την πάθησή σας και τη φαρμακευτική αγωγή που ακολουθείτε.

Διατροφή για παθήσεις του πεπτικού συστήματος

Εάν πάσχετε από κάποια γαστρεντερολογική πάθηση (σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, κοιλιοκάκη,  γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση κ.α.) είναι σημαντικό να ελέγξετε την διατροφή σας.

Απευθυνθείτε στη διαιτολόγο η οποία θα σας εκπαιδεύσει διατροφικά και θα σχεδιάσει το κατάλληλο πρόγραμμα διατροφής ανάλογα με την πάθησή σας. 

Διατροφή μετά από βαριατρικές επεμβάσεις

Η προεγχειρητική διατροφική εκπαίδευση και η μετεγχειρητική διατροφική υποστήριξη θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τον κίνδυνο διατροφικών ανεπαρκειών, να μεταβείτε ομαλά σε μία φυσιολογική διατροφή και να διαχειριστείτε με επιτυχία το βάρος σας.

Απευθυνθείτε στη διαιτολόγο για διατροφικές οδηγίες ανάλογα με το είδος της βαριατρικής χειρουργικής επέμβασης που θα πραγματοποιήσετε (η διαιτολόγος θα πρέπει να συνεργαστεί με τον ιατρό σας).  

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS