Άρης Κωνσταντόπουλος, Γυμναστής ΤΕΦΑΑ

γυμναστής

Ο Άρης Κωνσταντόπουλος σπούδασε στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθήνας και ολοκλήρωσε τις σπουδές του με τις ειδικότητες της προπονητικής αντισφαίρισης και της Άσκησης, Ευρωστίας, Υγείας. Δουλεύει από το 2008 με αθλητές όλων των ηλικιών πάνω στην αντισφαίριση, καθώς και σαν προσωπικός γυμναστής σε συνεργαζόμενο γυμναστήριο στην Καλαμάτα.

Στο γυμναστήριό του χρησιμοποιεί τα ποδήλατα realryder για τη βελτίωση της καρδιοαναπνευστικής λειτουργίας, και τη λειτουργική γυμναστική (functional) για μυική ενδυνάμωση, βελτίωση στάσης σώματος και αποκατάσταση τραυματισμών.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πάνω στην υποκινητικότητα και την εκγύμναση υπέρβαρων / παχύσαρκων ατόμων, και έχει πιστοποίηση πάνω στην χρήση του Bosu, του AirFit Trainer PRO και των ποδηλάτων realryder που χρησιμοποιεί μαζί με άλλα όργανα στις προπονήσεις του.

W.   www.freemotion.gr

T.    2721550706

E.    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Μαρία Ρισβάνη, Ψυχολόγος

Η Ρισβάνη Μαρία αποφοίτησε από το τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου το 2014 ενώ ειδικεύτηκε στην Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία στο Ινστιτούτο έρευνας και θεραπείας της συμπεριφοράς το 2014-2015. Την περίοδο 2012-2013 βρισκόταν με υποτροφία Erasmus στην Ιταλία στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνιας, μελετώντας την ανθρώπινη συμπεριφορά μέσω του τμήματος της κοινωνιολογίας.

Εργάστηκε για την πρακτική της άσκηση στην Εταιρία Νόσου Alzheimer και συναφών διαταραχών το 2014 ενώ συνέχισε εθελοντικά για ένα έτος ακόμη.  Ταυτόχρονα με τις μεταπτυχιακές της σπουδές εως και τώρα εργάζεται ιδιωτικά διατηρώντας γραφείο ψυχολόγου, παρέχοντας ψυχολογική υποστήριξη και συμβουλευτική σε εφήβους και ενήλικες.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών της  παρακολούθησε πλήθος σεμιναρίων και ημερίδων όπως η εκπαίδευση στις τεχνικές χαλάρωσης, η ψυχοθεραπευτική αντιμετώπιση των διαταραχών πρόσληψης τροφής κ.α. Παρέχει τις υπηρεσίες στο ιδιωτικό της γραφείο στην Καλαμάτα.

Τ.   2721085528

 

Σωτηρία Τακτικού, Παιδοψυχολόγος, Κλινική Ψυχολόγος

Sotiria TaktikouΗ Σωτηρία Τακτικού είναι Αριστούχος Απόφοιτος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ολοκλήρωσε επιτυχώς το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα Παιδοψυχολογίας στο University of Central Lancashire στην Αγγλία καθώς και το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Κλινικής Ψυχολογίας στο leiden University στην Ολλανδία.

Έχει εκπαιδευτεί στην Διάγνωση και Αποκατάσταση Μαθησιακών Δυσκολιών (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε), στην Πρώιμη Παρέμβαση -ΑΒΑ & LOVAA’S- σε παιδιά με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές ΔΑΔ (Αυτισμός, Asperger),  αλλά και στην χορήγηση ψυχομετρικών τεστ (προσωπικότητας, νοημοσύνης, σχολικής ετοιμότητας) σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες.

Έχει εργαστεί, στα πλαίσια  της πρακτικής της άσκησης, τόσο σε δημόσιους φορείς και νοσοκομεία (Μονάδα Απεξάρτησης 18 Άνω Αττικής, Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής «ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ», Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Αττικής, CAMHS- ΝΗS Αγγλίας, όσο και σε ιδιωτικά κέντρα θεραπείας  παιδιών -εφήβων και συμβουλευτικής γονέων στην Ελλάδα και την Ολλανδία και έχει αποκτήσει σημαντικότατη εμπειρία στην διάγνωση και αντιμετώπιση ποικίλων ψυχολογικών δυσκολιών.  Από το 2010 παρέχει τις υπηρεσίες της στο ιδιωτικό της γραφείο στην Καλαμάτα.

W.   www.sotiriataktikou.gr

T.   27210 21311, 6948115595

E.   Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Καλλιόπη Εμμανουηλίδου, Ψυχολόγος

ψυχολόγος

Η Καλλιόπη Εμμανουηλίδου είναι ψυχολόγος με μεταπτυχιακά στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία, τη Συμβουλευτική στην Εκπαίδευση και την Εκπαιδευτική Έρευνα. Έχει δίπλωμα γενικής συμβουλευτικής και συμβουλευτικής διαταραχών πρόσληψης τροφής. Είναι κάτοχος διδακτορικού με θέμα τη νοημοσύνη και το ταλέντο. Διδάσκει στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και εργάζεται ως ψυχολόγος και ως επιμορφώτρια στη Θεσσαλονίκη.

Έχει συγγράψει τα βιβλία "Γυρίζω σελίδα... στη διατροφή", "Γυρίζω σελίδα... στο άγχος", "Ψυχολογία της διατροφής: Πως οι διατροφικές μας συνήθειες αντανακλούν τον συναισθηματικό μας κόσμο", και το παιδικό βιβλίο "Το ξωτικό που ήθελε να ψηλώσει".

W.  psycho-logos.weebly.com

Τ.   6972413922

E.   Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.